Educació

Foto

Josep Bargalló anuncia construcció de l'edifici per al futur institut escola de Caldes de Montbui

query_builder   30 octubre 2020 13:47

event_note Nota de premsa

Josep Bargalló anuncia construcció de l'edifici per al futur institut escola de Caldes de Montbui

  • “Aquesta construcció forma part d’un projecte més gran: la unió entre l’escola i l’institut en un institut escola, amb un projecte educatiu, conjunt, innovador i engrescador”, ha remarcat el conseller
Foto

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha anunciat avui la construcció de l’edifici que ha d’acollir el futur Institut escola Pic del Vent-El Calderí de Caldes de Montbui. Ho ha fet durant la visita a dos centres educatius del municipi, l’Escola El Caldrerí i a l’Institut el Pic del Vent, acompanyat de l’alcalde del municipi, Isidre Pineda.

Bargalló ha recordat que fa 10 dies el Govern va aprovar la partida pressupostària necessària per la construcció d’un segon edifici en aquestes instal·lacions de l’Escola Calderí i de l’Institut Pic del Vent, per un centre que tindrà una línia d’educació infantil i primària i dues línies d’ESO. Serà a través d’un conveni entre Educació i l’Ajuntament, amb un pressupost de 2.200.000 euros, dels quals la Generalitat aporta el 85%, i el consistori la resta.

El titular d’Educació ha manifestat que “aquesta construcció forma part d’un projecte més gran: la unió entre l’escola i l’institut en un institut escola, amb un projecte educatiu, conjunt, innovador i engrescador”, i ha afegit que “tant l’escola com l’institut en hem transmès no només la il·lusió d’aquesta construcció, sinó també d’aquest nou projecte en comú que significa”.

Amb aquesta actuació es podran retirar els mòduls prefabricats instal·lats que hi ha actualment, tres pel que fa a l’escola i un a l’institut. Una ampliació esperada per part del municipi i de la comunitat educativa de Caldes.

Bargalló ha explicat que començarà un procés participatiu per definir el projecte arquitectònic, on podran prendre part les dues direccions, els claustres, les dues ampes, l’ajuntament i els serveis tècnics del departament. I ha ressaltat que “els projectes educatius d’una escola són responsabilitat de la direcció del centre, i hi participa el consell escolar. La proposta d’edifici que es faci s’ha d’adequar al projecte educatiu del centre. L’edifici no ha de dir com és el projecte educatiu del centre, sinó a l’inrevés. I per això hi ha de participar la direcció també del centre amb una proposta d’edifici que quadri amb el propi projecte educatiu”. Ha avançat que el procés participatiu del nou centre començarà el gener i les obres es preveu que estiguin enllestides a finals de 2022.

El conseller Bargalló ha arribat en primer lloc a l’Escola El Calderí, on estudien 212 alumnes des de P3 fins a 6è de primària, i ha tingut una breu trobada amb l’equip directiu del centre. En acabar, el titular d’Educació i l’alcalde s’han traslladat a l’Institut Pic del Vent, situat en el mateix recinte i que té una matrícula de 242 alumnes, i s’han reunit amb membres de la direcció del centre.

 

30 d’octubre de 2020