Protecció Civil

ED

AQUESTA NOTA SUBSTITUEIX L'ANTERIOR

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, presideix la Comissió Plenària de Protecció Civil

query_builder   30 octubre 2020 13:57

event_note Nota de premsa

AQUESTA NOTA SUBSTITUEIX L'ANTERIOR

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, presideix la Comissió Plenària de Protecció Civil

 • La Comissió ha aprovat 33 plans d’emergències municipals i 150 plans d’autoprotecció d’activitats i instal·lacions

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha presidit aquest matí la reunió telemàtica de la Comissió Plenària de Protecció Civil de Catalunya i ha agraït als assistents la feina feta i la disponibilitat sempre constant. El conseller ha valorat la coordinació entre tots els agents implicats i ha ofert mà estesa per treballar conjuntament en la prevenció i planificació de les emergències. A la reunió també han assistit la Secretària General d’Interior, Elisabeth Abad, la directora general de Protecció Civil de la Generalitat, Isabel Ferrer, els delegats territorials del Govern de la Generalitat i diferents representants de la pròpia Direcció General de Protecció Civil, així com d'altres direccions generals i organismes.

En el marc de la reunió, la Comissió ha aprovat l’homologació de 33 plans d’emergències municipals i 150 plans d’autoprotecció d’activitats i instal·lacions. D’altra banda, la Comissió ha informat dels canvis que s’han fet al PLASEQTA, que es va aprovar en la darrera Comissió de Protecció Civil celebrada al febrer, derivats de la seva implantació i de les esmenes que van fer des del Departament de Salut, representants dels sindicats i de l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT).

PLANS LOCALS DE PROTECCIÓ CIVIL

Pel que fa als plans locals, la Comissió d’avui ha aprovat l’homologació de 33 plans municipals (29 nous plans i 4 actualitzacions). Tots ells són homologacions del pla multi-risc DUPROCIM que inclou procediments pels diferents riscos (naturals i tecnològics) que afecten a cada municipi. Per territori, es distribueixen així:

 

Barcelona: 3 homologacions

Catalunya Central: 10 homologacions i 4 actualitzacions

Girona: 8 homologacions

Lleida: 2 homologació

Tarragona: 6 homologacions

 

DETALL DELS PLANS LOCALS:

L’homologació dels 29 plans i l’actualització de 4 plans locals per municipis ha estat:

 

Demarcació de Barcelona (3 homologacions)

 • Pacs del Penedès (homologació del DUPROCIM que inclou els següents: territorial bàsic, incendis forestals, inundacions, nevades, sismes i ventades). 
 • El Prat de Llobregat (homologació del DUPROCIM que inclou els següents: territorial bàsic, per Malalties Emergents Alt Risc, per Transport de Viatgers Ferrocarril, i plans especials aeronàutic, contaminació de les aigües marines, incendis forestals, inundacions, nevades, químic, radiològic, sismes, transport de mercaderies perilloses i ventades).
 • Tagamanent (homologació del DUPROCIM que inclou els següents: territorial bàsic, per Malalties Emergents Alt Risc, per Transport de Viatgers Ferrocarril, i plans especials per incendis forestals, inundacions, nevades, sismes i transport de mercaderies perilloses).

 

Demarcació de la Catalunya Central (10 homologacions i 4 actualitzacions)

 

 • L’Estany (homologació del DUPROCIM que inclou els següents: territorial bàsic, per Malalties Emergents Alt Risc i especials incendis forestals, nevades i sismes).
 • Gurb (homologació del DUPROCIM que inclou els següents: territorial bàsic, per Malalties Emergents Alt Risc i especials incendis forestals, nevades, radiològic, sismes i transport de mercaderies perilloses).
 • Manlleu (homologació del DUPROCIM que inclou: territorial bàsic, per Malalties Emergents Alt Risc i especials per inundacions, nevades, sismes i ventades).
 • Sallent (homologació del DUPROCIM que inclou: territorial bàsic, per Malalties Emergents Alt Risc i especials incendis forestals, inundacions, nevades, químic, sismes i transport de mercaderies perilloses).
 • Sant Feliu Sasserra (homologació del DUPROCIM que inclou: territorial bàsic, per Malalties Emergents Alt Risc i especials incendis forestals, nevades i sismes).
 • Sant Mateu de Bages (homologació del DUPROCIM que inclou els següents: incendis forestals, inundacions i nevades).
 • Sant Quirze de Besora (homologació del DUPROCIM que inclou: territorial bàsic, per Malalties Emergents Alt Risc, Transport Viatgers Ferrocarril i especials per incendis forestals, inundacions, nevades, sismes i ventades).
 • Sora (homologació del DUPROCIM que inclou: territorial bàsic, per Malalties Emergents Alt Risc i especials per incendis forestals, nevades i sismes).
 • Taradell (homologació del DUPROCIM que inclou: territorial bàsic, per Malalties Emergents Alt Risc i especials per incendis forestals, inundacions, nevades, sismes i ventades).
 • Tona (homologació del DUPROCIM que inclou: territorial bàsic, per Malalties Emergents Alt Risc i especials per incendis forestals, nevades, sismes i ventades).

 

4 actualitzacions a la Catalunya Central:

 • Callús (actualització del DUPROCIM que inclou: incendis forestals, inundacions, nevades i sismes).
 • Gaià (actualització del DUPROCIM que inclou: territorial bàsic, per Malalties Emergents Alt Risc i especials per incendis forestals, inundacions i nevades).
 • Navarcles (actualització del DUPROCIM que inclou: territorial bàsic, per Malalties Emergents Alt Risc i especials per incendis forestals, inundacions i nevades).
 • Rajadell (actualització del DUPROCIM que inclou: territorial bàsic, per Malalties Emergents Alt Risc i especials per incendis forestals, inundacions i nevades).

 

Demarcació de Girona (7 homologacions i 1 revisió)

 

 • Anglès (homologació del DUPROCIM que inclou: territorial bàsic i per Malalties Emergents Alt Risc; i especials per incendis forestals, inundacions, nevades, sismes i ventades).
 • Bordils (homologació del DUPROCIM que inclou: territorial bàsic i per transport de Viatgers per Ferrocarril; i especials per incendis forestals, inundacions, nevades, sismes, transport de mercaderies perilloses i ventades).
 • Caldes de Malavella (homologació del DUPROCIM que inclou: territorial bàsic i per Malalties Emergents Alt Risc; i especials per incendis forestals, inundacions, nevades, radiològic, sismes, transport de mercaderies perilloses i ventades).
 • Llançà (homologació del DUPROCIM que inclou: territorial bàsic i per transport de Viatgers per Ferrocarril; i especials per contaminació aigües marines, incendis forestals, inundacions, nevades, sismes, transport de mercaderies perilloses i ventades).
 • Pals (homologació del DUPROCIM que inclou el territorial bàsic i per Malalties Emergents Alt Risc; i especials per contaminació aigües marines, incendis forestals, inundacions, nevades, sismes i ventades).
 • Sant Joan de les Abadesses (homologació del DUPROCIM que inclou el territorial bàsic; i especials per incendis forestals, inundacions, nevades, sismes i ventades).
 • Vilafant (homologació del DUPROCIM que inclou el territorial bàsic, per Malalties Emergents Alt Risc, per transport de Viatgers per Ferrocarril; i especials per inundacions, nevades, sismes, transport de mercaderies perilloses i ventades).
 • Consell Comarcal del Gironès: Revisió del Pla d’Assistència i Suport (PAS).

 

Demarcació de Lleida (2 homologacions )

 • Sanaüja (homologació del DUPROCIM que inclou: territorial bàsic, per Malalties Emergents Alt Risc i especials per incendis forestals, inundacions, nevades, sismes i ventades).
 • Tarrés (homologació del DUPROCIM que inclou: territorial bàsic, per Malalties Emergents Alt Risc i especials per incendis forestals, nevades i transport de mercaderies perilloses).

 

 

Demarcació de Tarragona (6 homologacions)

 • Albinyana (homologació del DUPROCIM que inclou: territorial bàsic, per Emergències Episodis Contaminació a l’Ebre i per Malalties Emergents Alt Risc; i especials per incendis forestals, inundacions, nevades, sismes, transport de mercaderies perilloses i ventades).
 • Constantí (homologació del DUPROCIM que inclou: territorial bàsic; i especials aeronàutic, inundacions, químic, transport de mercaderies perilloses i ventades).
 • Montblanc (homologació del DUPROCIM que inclou: territorial bàsic, per Emergències Episodis Contaminació a l’Ebre, per Malalties Emergents Alt Risc i per transport de Viatgers per Ferrocarril; i especials per incendis forestals, inundacions, nevades, sismes, transport de mercaderies perilloses i ventades).
 • Poboleda (homologació del DUPROCIM per incendis forestals i inundacions)
 • Reus (homologació del DUPROCIM que inclou: territorial bàsic, per Emergències Episodis Contaminació a l’Ebre, per Malalties Emergents Alt Risc i per transport de Viatgers per Ferrocarril; i especials aeronàutic, inundacions, nevades, químic, radiològic, sismes, transport de mercaderies perilloses i ventades).

Roda de Berà (homologació del DUPROCIM que inclou: territorial bàsic, per Emergències Episodis Contaminació a l’Ebre, per Malalties Emergents Alt Risc i per transport de Viatgers per Ferrocarril; i especials per contaminació aigües marines, incendis forestals, inundacions, nevades, sismes, transport de mercaderies perilloses i ventades).

Plans d’Autoprotecció d’instal·lacions municipals, esdeveniments i instal·lacions d’empreses privades

A més, avui s’han presentat per homologar 150 Plans d’Autoprotecció (PAU) d’instal·lacions municipals, residències, esdeveniments i empreses privades. Per demarcacions, els PAU homologats són: 78 a Barcelona; 27 a Tarragona; 23 a Girona; 5 a l’Alt Pirineu; 5 a la Catalunya Central;  5 als Serveis Centrals; 4 a Lleida; i 3 a les Terres de l’Ebre.

Entre els Plans d’Autoprotecció (PAU) que s’han homologat avui destaquen els de l’aeroport d’Andorra – La Seu d’Urgell, el de la Volta Ciclista de Catalunya i el de la Fira de Barcelona, entre altres.