Delegació a Barcelona

Reunió del Consell Comarcal del Maresme

El delegat del Govern a Barcelona comparteix amb els ajuntaments del Maresme les noves mesures contra la Covid-19

query_builder   30 octubre 2020 20:36

event_note Nota de premsa

El delegat del Govern a Barcelona comparteix amb els ajuntaments del Maresme les noves mesures contra la Covid-19

  • Juli Fernàndez recorda que “venen setmanes molt dures” i que cal reduir la interacció social
Reunió del Consell Comarcal del Maresme

El delegat del Govern a Barcelona, Juli Fernàndez, s’ha reunit amb els alcaldes i alcaldesses del Maresme per fer seguiment de l’evolució de la pandèmia a la comarca. La sessió també ha servit per atendre dubtes sobre les últimes mesures aprovades pel Govern, com el confinament perimetral i el tancament d’algunes activitats.

El delegat ha recordat que “venen setmanes molt dures i que, quan insistim que cal reduir l’activitat social, tothom ha d’entendre que ho diem perquè es l’única manera de contenir la transmissió. Si no ho fem, és quan hem d’aplicar mesures més restrictives”

En aquest sentit, la gerent de la Regió Sanitària Metropolitana Nord, Anna Aran, ha afirmat que “hem de canviar el comportament, perquè sinó haurem d’estar entrant i sortint de mesures restrictives que erosionaran les relacions socials i l’economia. Això passa pel manteniment dels grups bombolla i les mesures de protecció amb distància, rentat de mans i mascareta”. Aran també ha advertit que en aquests moments, amb un 25% d’ingressos per coronavirus en llits convencionals i un 50% en UCIs a la Regió Sanitària Metropolitana Nord, està en risc l’equilibri entre l’activitat Covid i la no Covid.

D’altra banda, Juli Fernàndez també ha destacat la necessitat d’ampliar el teletreball, perquè “les persones que podem  teletreballar acabem protegint les que tenen feines més delicades o essencials. A més, d’aquesta manera també disminuïm l’efecte demanda del transport públic que, si el mantenim 100%, amb menys demanda, la manera de moure’s serà menys congestionada”.

A la reunió també hi ha participat el gerent del CatSalut de Girona, Miquel Carreras, que ha compartit la situació i estratègia dels municipis de l'Alt Maresme que pertanyen a aquella regió sanitària.

Per últim, la subdirectora d’operacions de Protecció Civil, Imma Solé, ha recordat que aquest matí ha entrat en vigor el confinament perimetral de tot Catalunya i que, de divendres a dilluns, es restringeix la mobilitat també per municipis. Solé també ha explicat que demà, 31 d’octubre, i el dia de Tots Sants es pot anar a visitar un cementeri d’una altre municipi, dins de la mateixa comarca.