Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Miniatura

Nova convocatòria dels ajuts a les línies del Pla d'assegurances agràries 2020 per un import de 7,9 M€

També s'ha publicat un increment pressupostari d'1,6 M€ de la resolució publicada el mes de maig

query_builder   2 novembre 2020 13:45

event_note Nota de premsa

Nova convocatòria dels ajuts a les línies del Pla d'assegurances agràries 2020 per un import de 7,9 M€

També s'ha publicat un increment pressupostari d'1,6 M€ de la resolució publicada el mes de maig

FOTO WEB

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya va publicar, el passat 28 d’octubre, dues noves resolucions de convocatòria d’ajuts: d’una banda, la que convoca els ajuts a les línies del Pla d’Assegurances Agràries 2020 no coberts per la RESOLUCIÓ ARP/1084/2020, de 18 de maig, amb un pressupost de 7.860.000 euros, i també la que convoca els ajuts a les assegurances d’hivernacles corresponents a la campanya 2020-2021, amb un pressupost  de 40.000 euros.

Els ajuts establerts en aquestes dues resolucions tenen naturalesa de crèdit anticipat, i van a càrrec dels pressupostos del DARP per a l’any 2021.

En l’Ordre que aprovava les bases reguladores d’enguany es continua aportant per part del DARP un percentatge sobre la subvenció que l'Entitat Estatal d'Assegurances Agràries (ENESA) apliqui a totes les parcel·les, els caps de bestiar o les instal·lacions aqüícoles de la pòlissa contractada d’acord amb el tipus de persona beneficiària, prioritzant els Agricultors Professionals (AP), les Empreses Agràries Prioritàries (EAP), i els Joves Agricultors (JA), respecte a la resta de beneficiaris.

Pel que fa als ajuts a les assegurances agràries combinades, es manté els criteris de l’anterior convocatòria, i, tal com ja es va establir en les bases reguladores, els ajuts que es concedeixen per part del DARP consisteixen a subvencionar un percentatge sobre la subvenció que ENESA aplica a la pòlissa contractada, excepte en el cas de les assegurances de recollida i destrucció d’animals morts, en què l’ajut és un import per animal, espècie, i zona de recollida.

També es continua apostant pels sistemes d’emmagatzematge en fred per a la recollida d’animals morts en les explotacions, i, en aquest sentit, es manté l’ajut incrementat per a aquelles explotacions que instal·lin un nou contenidor refrigerat o congelador. Alhora, es manté la subvenció diferenciada per a les explotacions que disposin d’aquest sistema respecte a les que no en tenen, tot i no ser nou, amb l’objectiu d’incrementar el nombre d’explotacions amb aquestes instal·lacions, de manera que el fet de disposar de capacitat d’emmagatzematge i disminuir la freqüència de recollides permeti a les empreses gestores una major planificació i racionalització del servei de recollida, amb la finalitat d’aconseguir una disminució global de les primes.

En relació amb la contractació d’assegurances per a les estructures, cobertures i instal·lacions d’hivernacles, umbracles i túnels, s’inicia el termini de sol·licitud per a les pòlisses contractades entre l’1 d’octubre de 2020 i el 30 de setembre de 2021.

D’altra banda, el 28 d’octubre també es va publicar la Resolució per la qual es declara els crèdits efectivament disponibles dels ajuts a les línies del Pla d'assegurances agràries 2020 convocats mitjançant la Resolució ARP/1084/2020, de 18 de maig, amb un increment pressupostari d’1.649.788,40 euros. Amb aquest increment, juntament amb l’increment publicat el 5 d’octubre, els crèdits resultants ascendeixen a 3.148.112,28 euros.

Així, la dotació pressupostaria total per al Pla d’assegurances agràries 2020 és d’11.008.112,28 euros i 40.000 euros per a les assegurances d’hivernacles.

Cal destacar el fort compromís del DARP en el suport al sistema d’assegurances agràries, que, entre altres coses, es veu reflectit en l’increment de l’aportació pressupostària per a fer front a aquests ajuts per al Pla d’assegurances 2020, en compliment d’un dels objectius amb major antiguitat, que és l’impuls i el foment de les assegurances agràries per tal de salvaguardar les produccions agràries i ramaderes.

Per a més informació:

http://agricultura.gencat.cat/ca/detalls/Noticia/201028_resolucions_assegurances_2020

 

També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat