Educació

Comissió d'Educació

Bargalló: "Avui han arribat 1.183 mifis de connexió de 37 centres i demà s'inicia l'enviament de fins a 15.000 connectivitats a alumnes de batxillerat i FP"

query_builder   3 novembre 2020 18:24

event_note Nota de premsa

Bargalló: "Avui han arribat 1.183 mifis de connexió de 37 centres i demà s'inicia l'enviament de fins a 15.000 connectivitats a alumnes de batxillerat i FP"

  • Així ho ha assegurat el conseller d’Educació aquesta tarda durant la compareixença parlamentària a la Comissió d’Educació

 

  • El conseller ha destacat també que, en relació a l'atenció a les persones sordes, que “tant bon punt hi ha hagut la primera homologació de mascaretes transparents, hem iniciat un expedient de compra, que començarem a tenir en els propers dies"

 

  • “Avui s’ha publicat al portal de centres els criteris i orientacions per implementar el model híbrid”

 

  • "Cal cercar l’equilibri entre la ventilació de les aules i el confort tèrmic i acústic. Hi haurà unes orientacions clares al respecte, depenent del territori"
Comissió d'Educació

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha explicat que “avui han arribat 1.183 mifis de connexió de 37 centres del Pla Pilot i demà s'inicia l'enviament massiu de fins a 15.000 connectivitats a alumnes de batxillerat i FP”. Ha afegit que “a partir de demà començaran a arribar els primers 23.000 ordinadors per a docents” i que “els de l’alumnat els anirem repartint a mitjans de novembre i tots hauran arribat abans de Nadal”. Ho ha assegurat aquesta tarda durant la compareixença parlamentària a la Comissió d’Educació, per explicar com ha estat l’inici del curs 2020-2021.

 

Josep Bargalló ha explicat, en el marc de l'educació inclusiva, s'ha revisat l'atenció a les persones sordes per definir el material de protecció: “Tant bon punt hi ha hagut la primera homologació de mascaretes, hem iniciat un expedient de compra, que començarem a tenir en els propers dies". En aquest sentit, ha exposat que el Departament ha proveït els centres d’EPIs i de tot aquell material que requereixen per adaptar-se a les mesures de seguretat indicades per les autoritats sanitàries i n’ha explicat el detall, com que “cada docent ha rebut 8 mascaretes reutilitzables, que està certificat que poden rentar-se 20 vegades, o que cada centre ha rebut un pack de 8 unitats de mascaretes higièniques per a cada professional del centre més un 10% per a cobrir les substitucions”.

 

Sistema híbrid

 

Pel que fa a les noves mesures del Procicat que va anunciar la setmana passada sobre la reducció de la presencialitat en els ensenyaments postobligatoris,  Bargalló ha aclarit que “les instruccions del 30 de juny ja s’establien els models híbrids d’aprenentatge” i que “en tots els casos de no presencialitat vam dir que no podia ser inferior al 50%”. Ha anunciat que avui s’ha publicat al portal de centres els criteris i orientacions per implementar el model híbrid: “vam decidir que les instruccions d'hibridesa en el postobligatori no les faríem per 15 dies, sinó fins a finals de desembre. Les mesures educatives han de ser sostingudes en el temps". “Malgrat tot, continuem apostant per garantir la presencialitat com a eix del nostre sistema educatiu, i garantir-la sempre en els estudis obligatoris”, ha refermat.

 

 

Noves mesures de ventilació

 

El titular d’Educació també ha destacat que “Educació i Salut han efectuat unes mesures de ventilació”. Ha explicat que “l’ús de la mascareta redueix la propagació del virus aerosol i que, més enllà d’això, la ventilació ajuda que aquest virus es redueixi encara molt més”. Ha dit que si es pot, “és aconsellable mantenir les finestres obertes els 10cm  de manera permanent per aconseguir un flux d’aire continu, i que és un criteri de Hardvard, directrius del RITE o el que ens deia el CSIC la setmana passada”. "Cal cercar l’equilibri entre la ventilació de les aules i el confort tèrmic i acústic. Hi haurà unes orientacions clares al respecte, depenent del territori", ha remarcat.

 

Pel que fa a les dades d’inici de curs, Josep Bargalló  ha remarcat que “aquest curs hi ha 12.098 alumnes menys que el curs anterior en el règim general”, que són 3.954 alumnes menys a P3, 12.163 alumnes menys a primària, 1.454 alumnes més a ESO, 591 alumnes més a batxillerat i 2.420 alumnes més a FP. Ha assenyalat que, “tot i que el nombre de places a P3 ha estat molt inferior a l’oferta, hem mantingut el nombre de grups en general”. També ha destacat que “en aquests moments, hi ha 81 noves construccions escolars en procés. En un moment de crisi econòmica, estem en una fase expansiva de noves construccions".

 

Finalment el conseller d’Educació ha volgut remarcar que “allò que al mes d'agost generava grans dubtes en l'opinió pública, sobre si obriren les escoles, ha esdevingut una realitat. L'escola és segura, però aquesta seguretat és només l'eina per permetre'ns fer una millor educació”.

 

 

3 de novembre de 2020

 

1  

Imatges

Comissió d'Educació

Comissió d'Educació 160