Territori

B-140 vallès occidental

El Govern i els ajuntaments de Sabadell, Santa Perpètua de Mogoda, Polinyà i Barberà del Vallès acorden actuacions per a la millora de la B-140

query_builder   4 novembre 2020 13:43

event_note Nota de premsa

El Govern i els ajuntaments de Sabadell, Santa Perpètua de Mogoda, Polinyà i Barberà del Vallès acorden actuacions per a la millora de la B-140

  • El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, i els alcaldes i alcaldesses dels municipis impulsen la redacció de diversos projectes a curt termini per a transformar la carretera
B-140 Vallès Occidental

El Departament de Territori i Sostenibilitat i els ajuntaments de Sabadell, Santa Perpètua de Mogoda, Barberà del Vallès i Polinyà han acordat un conjunt d’actuacions per implementar a la carretera B-140 entre Sabadell i l’AP-7, que permetin garantir una mobilitat més sostenible i segura en aquest corredor. El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, el director d’Infraestructures de Mobilitat, Xavier Flores, i els alcaldes i alcaldesses d’aquests municipis s’han reunit avui per a definir les actuacions a executar a curt termini, fruit del treball tècnic que han dut a terme el Departament i les administracions municipals en els últims mesos. Han participat en la reunió, via telemàtica, les alcaldesses de Sabadell, Marta Farrés, i de Santa Perpètua de Mogoda, Isabel García, i els alcaldes de Barberà del Vallès, Xavier Garcés, i de Polinyà, Javier Silva.

 

En concret, s’ha acordat l’impuls la redacció dels projectes següents:

 

  • Nova rotonda al quilòmetre 1,2, a l’àmbit de Molí d’en Gall, d’accés a Sabadell per la zona esportiva de Sant Oleguer i que també donarà accés al polígon industrial zona nord de Barberà del Vallès. Aquest projecte analitzarà la possibilitat d’implementar també una connexió des d’aquesta rotonda al nucli urbà de Barberà del Vallès.

 

  • Remodelació d’actual rotonda de Can Sabau en un enllaç a diferent nivell per a connectar amb la carretera B-142, de Polinyà, i amb l’accés a l’autopista.

 

  • Transformació de la carretera, tenint en compte la millora de l’accessibilitat als polígons industrials, la protecció dels entorns naturals dels paratges de Santiga i Can Llobateres;  i la mobilitat activa --amb la construcció d’un carril bici i via per a vianants. Així mateix, es vol servir la forta demanda existent de transport públic en condicions de seguretat i funcionalitat.  

 

  • Implantació d’un servei de bus ràpid BRCat que millori les prestacions i oferta de transport públic existent.

 

Aquests projectes es redactaran i tindran un seguiment per part de la Generalitat i els governs municipals, en el marc del grup de treball ja format. En el si d’aquest grup també es podran analitzar i impulsar altres actuacions i estudis que poden implicar  nous  corredors o nous enllaços amb autopistes existents, a més llarg termini.

 

D’altra banda, el Departament i els ajuntaments s’han compromès a tractar conjuntament amb el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana la millora dels accessos a l’AP-7.

1  

Imatges

Fotografia

Fotografia 299

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 244