Interior

Foto

Conseller Sàmper: "Mantindrem la coordinació perquè la seguretat a Mataró continuï funcionant com fins ara"

query_builder   5 novembre 2020 16:18

event_note Nota de premsa

Conseller Sàmper: "Mantindrem la coordinació perquè la seguretat a Mataró continuï funcionant com fins ara"

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, acompanyat de l’alcalde de Mataró, David Bote, ha participat avui a la Junta Local de Seguretat del municipi, on s’han analitzat les dades en matèria de seguretat.

El conseller, que ha afirmat que “les coses funcionen bé a la demarcació”, ha destacat que “s’ha notat l’increment d’efectius i que cal continuar mantenint la coordinació i seguir en aquesta línia perquè Mataró continuï funcionant com ho fa ara”. En aquest sentit, Sàmper s’ha posat a disposició del municipi “per tot el que necessiteu” i ha subratllat que “no vull que s’enquistin situacions de descontrol o descoordinació”.

El titular d’Interior també s’ha referit a les ocupacions i ha posat en valor “la bona feina de l'Ajuntament i la col·laboració entre els cossos policials”, en aquest sentit.

Pel que fa a les dades delinqüencials, en el darrer any a Mataró hi ha hagut 8.204 fets penals, un 5,9% menys que l’anterior. La tipologia més freqüent han estat els furts amb 2.078 fets, el 25,3% del total.

Els delictes que han disminuït han estat el robatori amb força domicili, el robatori amb violència i intimidació a domicili, i la violència física o psíquica habitual en l’àmbit familiar. Pel que fa a les detencions, han augmentat un 9,3%.