Educació

Visita a les obres de l'Escola Agnès

Josep Bargalló: "La nova Escola Agnès i la reforma de l'Escola Miquel Utrillo dignifiquen les infraestructures educatives de Sitges"

query_builder   13 novembre 2020 12:58

event_note Nota de premsa

Josep Bargalló: "La nova Escola Agnès i la reforma de l'Escola Miquel Utrillo dignifiquen les infraestructures educatives de Sitges"

  • El conseller d’Educació ha visitat avui les obres de construcció de la nova Escola Agnès de Sitges, que estan en una fase molt avançada, i els treballs de substitució de la coberta de l'Escola Miquel Utrillo
  • “Malgrat la crisi sanitària i econòmica, no hem aturat cap de les més de 80 obres de nova construcció que estem fent al país”, ha destacat Bargalló
Visita a les obres de l'Escola Agnès

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha visitat avui les obres de construcció del nou edifici de l’Escola Agnès de Sitges, que estan en una fase molt avançada, i els treballs de reparació de la coberta d’un altre centre educatiu del municipi, l’Escola Miquel Utrillo. Bargalló ha ressaltat que totes dues actuacions mostren “l’aposta per dignificar les infraestructures educatives de la ciutat de Sitges” i són un exemple de la voluntat d’Educació de “no aturar cap de les més de 80 obres de nova construcció que estem fent al país, malgrat l’actual crisi sanitària i econòmica i els problemes pressupostaris evidents”.

En primer lloc, Bargalló ha visitat els terrenys de Quint Mar, on s’està acabant de construir la nova Escola Agnès. Allà, ha estat rebut per l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell. Acompanyat de la directora dels serveis territorials d’Educació a Barcelona Comarques, Montserrat Domingo, el conseller ha comprovat l’estat avançat dels treballs i ha escoltat les explicacions del projecte per part de l’arquitecte i director de l’obra, Fèlix López.

En declaracions als mitjans de comunicació durant la visita, el conseller Bargalló ha explicat que “les obres estan molt avançades” i ha recordat que el decret d’estat d’alarma de la passada primavera, a causa de la pandèmia, ha provocat el retard d’uns mesos de la finalització dels treballs. Ara, amb els nous terminis, es preveu que el nou centre es pugui estrenar el proper març, segons ha avançat el mateix conseller.

Visita a les obres de l'Escola Agnès

Bargalló ha elogiat el nou edifici escolar, ja que, segons ha dit, “és una construcció exemplar per l’eficiència de la seva utilització i per respondre al projecte educatiu del centre, que es podrà desenvolupar amb més força i amb més potència”. I és, segons ha assenyalat el conseller, “evidentment, un projecte educatiu no és només un edifici, però un edifici permet desenvolupar millor un projecte educatiu”. En aquest sentit, el conseller ha recordat que la nova obra permetrà abandonar els actuals mòduls prefabricats del centre, que hi són “des de fa més de 15 anys”, la qual cosa és “una etapa excessiva”.

El nou edifici de l’Escola Agnès, la construcció del qual ha estat finançada pel Departament d’Educació i per l’Ajuntament, serà d’una línia. Està situat en una parcel·la situada al barri de Quint Mar que supera els 7.000 metres quadrats

El projecte ha dissenyat la planta de l’edifici en forma de quatre: en la recta més llarga hi haurà l’aulari de primària en dues plantes i el gimnàs; a l’altre segment hi haurà les aules per al cicle d’infantil amb patis individualitzats per a cadascuna de les classes, on també estarà la cuina i el menjador, i a la part central hi haurà la biblioteca i la recepció. La part interior es destinarà a la zona d’esbarjo, on s’hi inclourà la pista esportiva. El nou equipament tindrà una capacitat per a 225 alumnes. 

Visita a l'Escola Miquel Utrillo

Després de visitar les obres de l’Escola Agnès, el conseller Josep Bargalló s’ha desplaçat a l’Escola Miquel Utrillo, on ha pogut veure sobre el terreny les obres de reparació de la coberta. Bargalló, a més, ha escoltat les explicacions tècniques del projecte i s’ha reunit amb l’equip directiu del centre, al pati interior de l’escola. L’escola acull actualment 470 alumnes d’infantil i primària.
 

13 de novembre de 2020

3  

Imatges

Visita a les obres de l'Escola Agnès

Visita a les obres de l'Escola Agnès 101

Visita a les obres de l'Escola Agnès

Visita a les obres de l'Escola Agnès 124

Visita a l'Escola Miquel Utrillo

Visita a l'Escola Miquel Utrillo 258