Abans d'accedir a l'autobús, la persona usuària ha d’autovalidar el bitllet senzill que correspongui fent clic al botó indicat. Així, el bitllet passarà a estar "en ús" i es mostrarà automàticament a la pantalla del mòbil. Un cop a l’autobús, caldrà mostrar el bitllet al conductor, qui el podrà validar fàcilment de forma visual.
El sistema permetrà agilitar molt l’entrada als vehicles, reduint les cues i les aglomeracions a l’interior i facilitant el manteniment de la distància de seguretat entre persones. Aquest fet suposa també una protecció per al conductor i una ajuda per a la seva feina.
El projecte, finançat per l’ATM, és un pas endavant en el procés de digitalització que la xarxa de transport públic està desenvolupant en el marc de la T-mobilitat. En aquest sentit, el conseller Calvet ha explicat que "a l’agenda de la digitalització de la mobilitat de Catalunya destaca: fomentar les tecnologies digitals per oferir experiència i eficiència als usuaris i potenciar les capacitats i la competitivitat dels operadors de serveis i d’infraestructures de mobilitat”. I ha posat exemples de les últimes innovacions tecnològiques que s’han posat en servei com són: les pantalles informatives en diferents parades de bus i també la informació en temps real.
“El transport públic i la digitalització són els ingredients principals de la mobilitat sostenible", ha clos Damià Calvet, tot donant les bones xifres del servei de bus d’altes prestacions exprés.cat on es fan les millores presentades avui: “Aquesta és una xarxa que interconnecta el territori i que ha incrementat substancialment l’ús dels serveis de transport interurbà de forma que l’any 2019 els serveis exprés a tota Catalunya van portar més de 24 M de passatgers amb un increment del 10,3% respecte el 2018 i amb una valoració mitjana dels usuaris al voltant del 8 sobre 10.”
Treball conjunt per la millora de la C-59
D’altra banda, el conseller de Territori i Sostenibilitat s’ha reunit telemàticament amb alcaldes i alcaldesses del Moianès per a tractar sobre el projecte de millora de la carretera C-59 al seu pas per la comarca. En aquest sentit, Damià Calvet ha subratllat la “voluntat de treballar conjuntament amb els municipis en la definició de les actuacions necessàries per al condicionament del tram de la C-59, entre Sant Feliu de Codines i Moià, amb una especial atenció pel que fa a la seguretat viària i al confort en la conducció”.
Com a exemples, Calvet ha remarcat aspectes concrets com “la relació de la infraestructura amb la fauna, un tema molt important en un territori com el Moianès”, i elements com el ferm i les cunetes. Amb aquest treball conjunt, “podrem disposar del millor projecte possible per a la millora d’una infraestructura tan necessària per a la comarca i, en definitiva per al país”.