Direcció General de Comunicació

Cooperativisme

El Govern enforteix el cooperativisme i l'economia social

query_builder   16 novembre 2020 08:29

event_note Nota de premsa

El Govern enforteix el cooperativisme i l'economia social

  • Es destina prop d'un milió d'euros a la Confederació de Cooperatives de Catalunya
  • La subvenció té per objecte promocionar el moviment cooperatiu a la societat
  • El cooperativisme català suma 4.381 empreses cooperatives, amb 2.200.000 persones sòcies (entre consumidores, treballadores i productores) i generen 46.772 llocs de treball

El Govern fomenta l’economia social i solidària com una alternativa real per impulsar un creixement econòmic just, equitatiu i sostenible, que situa les persones, la comunitat i els valors democràtics en el centre dels projectes empresarials, i generador d’ocupació estable i de qualitat. Els dos principals aspectes que treballen en aquest àmbit són l’enfortiment de la cooperació dins del propi ecosistema de l’economia social i solidària, i assegurar el seu arrelament i presència arreu del país.

S’ha signat un conveni amb la Confederació de Cooperatives de Catalunya per a la realització d’un projecte de desenvolupament del cooperativisme, l’economia social i accions per pal·liar els efectes de la covid-19.

  • Aquesta subvenció té per objecte promocionar el moviment cooperatiu a la societat, en coordinació amb la resta de federacions de cooperatives, per establir una actuació conjunta que tingui per finalitat l’enfortiment del cooperativisme i l’economia social i solidària.
  • Amb aquesta iniciativa també es tracta de poder fer front de manera més eficaç i eficient als reptes que es puguin presentar, així com pal·liar els efectes derivats de la situació d’emergència social i econòmica provocada per la covid-19.

Sobre la Confederació de Cooperatives  de Catalunya

Està integrada per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, la Federació de Cooperatives de Consumidors i Usuaris de Catalunya, la Federació de Cooperatives d'Ensenyament de Catalunya, la Federació de Cooperatives d'Habitatges de Catalunya i la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya.