Salut

Salut intervé una residència de gent gran a Canet de Mar

Es tracta del centre la Llar de l'Hotel Maricel, del qual a partir d'ara se n'encomana la gestió provisional a Suara Serveis

query_builder   16 novembre 2020 10:30

event_note Nota de premsa

Salut intervé una residència de gent gran a Canet de Mar

Es tracta del centre la Llar de l'Hotel Maricel, del qual a partir d'ara se n'encomana la gestió provisional a Suara Serveis

El Departament de Salut ha declarat la intervenció de la residència La Llar de l’Hotel Maricel Tercera Edat de Canet de Mar atesa la situació epidemiològica i assistencial d’aquest centre. A partir d’ara assumirà provisionalment la direcció i gestió de l’equipament Suara Serveis SCCL. Així mateix, des de Salut es vetllarà perquè l’activitat assistencial es presti amb les degudes garanties i s’adoptin les mesures d’intervenció establertes.

La nova entitat que n’assumeix la gestió es farà càrrec de la dotació del centre amb personal propi i els treballadors que ja disposa la residència quedaran sota la seva direcció. Arran del cribratge als professionals, dels 20 professionals que conformen la plantilla 11 van donar positius.

Tot seguit es va dur a terme el cribratge als residents i, en aquests moments, de les 46 places ocupades hi ha 40 residents positius i 6 negatius. Dels residents positius, 3 han estat hospitalitzats per símptomes greus i 6 han estat traslladats la residència Orpea de Girona per baixar la pressió assistencial i permetre una millor sectorització. Una part important dels residents que resten a la residència són assimptomàtics i se n'està fent el seguiment per veure l'evolució. Des del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies s’ha reforçat la plantilla, i des de l’Atenció Primària s’ha destinat un equip de metge i infermera per fer el seguiment sanitari dels residents.

Salut ha adoptat la intervenció com a mesura, atès que els informes constaten que el centre es troba en una situació excepcional d’impossibilitat per complir amb l’Ordre SND/265/2020, de 19 de març, de mesures relatives a les residències de persones grans i centres sociosanitaris davant la situació de crisi ocasionada per la covid-19.