Mossos d'Esquadra

Foto

Desarticulat a Barcelona un entramat criminal dedicat al cultiu i tràfic de marihuana que distribuïa la droga amb vehicles llogats

query_builder   17 novembre 2020 13:13

event_note Nota de premsa

Desarticulat a Barcelona un entramat criminal dedicat al cultiu i tràfic de marihuana que distribuïa la droga amb vehicles llogats

. En un operatiu conjunt amb agents de l’Agència Tributària i la Guàrdia Urbana de Barcelona, s’han detingut deu persones i s’han intervingut més de 4.000 plantes, diners, estris per la manipulació de la droga  i dues armes de foc reals i una detonadora

. L’organització disposava de diferents cultius indoor  a Barcelona, Sant Vicenç dels Horts, el Vendrell i Olesa de BonesValls

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra, conjuntament amb agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona i del servei de vigilància duanera de l’Agència Tributària han desarticulat una organització criminal dedicada al tràfic de marihuana. L’operatiu conjunt ha permès detenir deu membres de l’entramat criminal i realitzar vuit entrades i escorcolls a Barcelona, Sant Vicenç dels Horts, el Vendrell i Olesa de Bonesvalls.

La investigació es va iniciar el mes d’octubre passat, quan la Guàrdia Urbana de Barcelona va detectar que en una nau industrial del districte de Sants-Montjuïc hi hauria instal·lada una plantació de marihuana. Posteriorment, els investigadors van tenir coneixement que agents de l’Agència Tributària ja estaven investigant els fets des del mes de novembre de l’any 2019, motiu pel qual es va crear un equip conjunt dels tres cossos. Fruit de les indagacions policials, els investigadors van constatar que a la nau hi havia una plantació de marihuana, la qual estava controlada per una organització integrada per una desena de persones, de nacionalitat espanyola, dedicades al cultiu indoor de marihuana i a la seva venda i distribució. Dins l’organització cadascuna de les persones tenia assignat un rol i unes tasques concretes per tal de distribuir la droga.

A més els agents van constatar que l’organització disposava d’altres cultius indoor repartits en diferents punts del territori, i que per traslladar les plantes un cop recollides feien servir furgonetes llogades.

Fruit de la investigació, els agents van constatar que a la principal nau investigada, al districte de Sants- Montjuïc, el corrent elèctric registrat per la companyia elèctrica era extremadament alt, la qual cosa va fer pensar que la plantació podria estar a punt de ser recollida per tal d’iniciar-se la seva distribució. En aquest sentit, es calcula que les factures mensuals de la llum eren desmesurades arribant a ser de milers d’euros.

A més, la investigació es va precipitar després de detectar-se unes filtracions d’aigua en pisos de diversos veïns i comprovar que la canonada del gas estava molt propera a la del cablejat elèctric, la qual cosa accentuava el risc que es produís un incident greu.

A primera hora d’aquest matí, s’ha iniciat el dispositiu policial amb vuit entrades, cinc a Barcelona i tres a Sant Vicenç dels Horts, el Vendrell i Olesa de Bonesvalls.

Els detinguts passaran a disposició judicial durant els propers dies.

 

Àrea de Comunicació

Barcelona, 17 de novembre de 2020

1  

Imatges

Foto 1

Foto 1 299