Direcció General de Comunicació

TUW

El Govern participa en la nova edició de la Time Use Week centrada en les polítiques del temps saludable i en la construcció d'una agenda global

query_builder   18 novembre 2020 13:06

event_note Nota de premsa

El Govern participa en la nova edició de la Time Use Week centrada en les polítiques del temps saludable i en la construcció d'una agenda global

·       La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, clourà aquesta jornada que comptarà amb la participació de 200 ponents internacionals experts en els usos del temps

·       La Time Use Week tindrà lloc del 23 al 27 de novembre telemàticament

Sota el lema Building a new global agenda-Construint una nova agenda global, la Times Use Week 2020 s’internacionalitza amb la participació de 50 referents internacionals en polítiques del temps saludables i una agenda més internacional. Però, sense oblidar les accions i les polítiques que s’han fet durant aquest temps, com des del Govern de la Generalitat de Catalunya i l’Oficina per a la Reforma Horària.

La Time Use Week 2020 tindrà lloc del 23 al 27 de novembre telemàticament i serà un espai de trobada i debat multidisciplinar, per tal de donar resposta a preguntes clau al voltant de les polítiques del temps, partint d’un objectiu comú: construir un discurs global sobre polítiques del temps, que aporti un major benestar a la ciutadania i estigui alineat amb el nou context socioeconòmic, marcat per la pandèmia de la Covid-19, la globalització i la digitalització dels llocs de treball, i els objectius de l’Agenda 2030.

La jornada s’organitzarà a través de quatre eixos:

1)    Relacions Laborals: es debatrà sobre l’impacte de la Covid-19 en la formulació de polítiques del temps en el món laboral i l’organització del treball, centrat amb el teletreball. En aquest bloc hi participaran: Joaquín Nieto, Director de l’oficina de l’Organització Internacional del Treball a Espanya, Charlotte Lockhart, CEO de la 4 Day Week Global Foundation, Esther Lynch, Secretaria confederal de la Confederació Europea de Sindicats, Lilian Volozinskis, de Small and Medium Entreprise  Europe, i Esther Sánchez, Doctora en Dret, Directora de Persones d'ESADE  

 

2)    Polítiques Internacionals: es tractarà el dilema europeu sobre la supressió del canvi d’hora que ha de prendre la UE aquest 2021. A la taula rodona es parlarà sobre quina zona horària és la que més convé i l’impacte que té aquesta decisió en la nostra salut i el nostre benestar. Aquest tema comptarà amb la participació de la co-fundadora de la International Alliance for Natural Time, Tícia Luengo, de Jay Pea, fundador de l'associació Save Standard Time (EUA), Javier Albares, director mèdic de la unitat del son del Centre Mèdic Teknon i de la cronobiòloga  Maria de los Ángeles Rol de Lama.

 

3)    Recerca en polítiques del temps: es presentaran els resultats dels diferents estudis sobre l’impacte de la Covid-19 en els usos del temps com els del Centre d’Estudis d’Opinió de la Generalitat de Catalunya (CEO), Eurofund, Harvard Business School o la London Business School.

 

4)    Polítiques locals del temps: inclourà una jornada municipalista amb una trobada de municipis catalans. Amb la participació d’Ajuntaments catalans com el de Sant Boi, Argentona, Girona, Lleida i Barcelona; i europeus com el de Bolzano i el de Rennes.

 

La Time Use Week 2020 donarà el tret de sortida, dilluns 23, amb la conversa “Repensant el nostre temps” entre Carl Honoré, veu del moviment Slow y Judy Wajcman, catedràtica de sociologia de la London School of Economics.

Aquest dia també se celebrarà un dels actes claus de la jornada que és sobre Mesures legislatives i polítiques en l'era post Covid-19. En aquest acte hi participarà el Director de l'Oficina per a la Reforma Horària de la Generalitat de Catalunya, Alexis Serra; el secretari d’estat d’Ocupació i Economia social del Govern espanyol, Joaquín Pérez Rey o la gerent municipal de l’Ajuntament de Barcelona, Sara Berbel.

L'acte de cloenda serà el dia 27 i comptarà amb les intervencions de la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, el primer tinent d’Alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, la presidenta del Consell Assessor per la Reforma Horària, Elvira Méndez, i la co-coordinadora de la BTU, Marta Junqué. Així com la participació de  de Jean-Yves Boulin, de la Xarxa de Municipis Europeus per un nou ús del temps, i d’Ignace Glorieux, president de la IATUR (International Association for Time Use Research).

1  

Imatges

TUW

TUW 276