Agència Catalana de l'Aigua

Detall d'una depuradora.

El consell d'administració de l'ACA aprova 14 convenis de sanejament, amb una inversió inicial de 2,5 MEUR

query_builder   19 novembre 2020 09:56

event_note Nota de premsa

El consell d'administració de l'ACA aprova 14 convenis de sanejament, amb una inversió inicial de 2,5 MEUR

 

  • Dos dels acords impulsats són per a l’execució d’obres, mentre que la resta serviran per a redactar diversos projectes de sanejament

  • Els acords beneficiaran un total de deu comarques

  • Actualment hi ha 527 depuradores actives a Catalunya, que sanegen les aigües residuals de més del 97,1% de la població

 

Detall d'una depuradora (arxiu).
Detall d'una depuradora (arxiu).

El consell d’administració de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha aprovat en la sessió d’aquest dilluns un total de 14 convenis de sanejament, que comportaran una inversió inicial superior als 2,5 milions d’euros. Els acords beneficiaran un total de 10 comarques, concretament les del Maresme, el Vallès Occidental, el Tarragonès, el Pallars Jussà, el Pla de l’Estany, el Bages, la Selva, el Gironès, la Cerdanya i Osona.

 Millora del sanejament a Canet de Mar i Rubí

Dos dels acords aprovats en el consell d’administració d’aquest dilluns serviran per executar actuacions de sanejament. Per una banda, i amb una inversió prevista superior als 2 MEUR, s’ha aprovat el conveni amb el Consell Comarcal del Maresme per a executar les obres del col·lector interceptor de Canet de Mar; per l’altra i amb una dotació de 42.500 euros, s’ha donat llum verd al conveni amb l’Ajuntament de Rubí per a l’obtenció dels terrenys per a les obres de rehabilitació del col·lector d’aigües residuals de Can Xercavins.

Impuls al sanejament del Pallars Jussà

El consell d’administració de l’ACA ha aprovat quatre convenis de sanejament amb el Consell Comarcal del Pallars Jussà per a la redacció de diversos projectes constructius, entre ells el de Cellers (25.200 euros); Aramunt (25.200 euros); Conques (25.200 euros) i l’estudi per a la localització i desconnexió de les aigües blanques al clavegueram d’Espui i Aiguabella, dins el terme municipal de la Torre de Cabdella (9.000 euros).

A la Cerdanya, per la seva banda, s’han aprovat dos convenis amb el Consell Comarcal de la Cerdanya, concretament la redacció dels projectes constructius d’Urús (36.700 euros) i Prullans (36.700 euros).

Millores al Pla de l’Estany i al Gironès

Pel que fa a les comarques gironines, s’ha aprovat el conveni amb Consell Comarcal del Pla de l’Estany per a la redacció del projecte constructiu del sanejament d’Esponellà (59.700 euros); l’acord amb l’Ajuntament de Bordils (Gironès) per a la redacció de l’estudi per a la localització i desconnexió de les aigües blanques al clavegueram del municipi (10.900 euros) i el conveni amb el Consell Comarcal de la Selva per a la redacció del projecte per a la millora del sanejament de Can Solà Gros I i Can Solà Gros II (Caldes de Malavella), amb un import de 59.700 euros.

Finalment, un dels acords beneficiarà la comarca del Tarragonès (finalització de la redacció del projecte de sanejament de Ferran, amb l’Ajuntament i amb una inversió de 22.200 euros); un altre a la d’Osona (conveni amb el Consorci Besòs Tordera per a la redacció del projecte constructiu de la urbanització de Sant Pau a Centelles, per import de 59.700 euros) i, finalment, un conveni que beneficiarà la comarca del Bages amb la Mancomunitat de Municipis del Bages per a la redacció del projecte constructiu del nucli de Santa Maria d’Oló i Santa Eulàlia (59.700 euros).

Actualment, hi ha 527 depuradores actives a Catalunya, que recullen i tracten les aigües residuals generades pel 97,1% de la població catalana.

1  

Imatges

Foto. Detall d'una depuradora (arxiu).

Foto. Detall d'una depuradora (arxiu). 1347

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 237

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia