Direcció General de Comunicació

La consellera Budó, al Parlament.

Consellera Budó: "La independència dels mitjans públics ens la creiem i l'exercim"

query_builder   19 novembre 2020 19:07

event_note Nota de premsa

Consellera Budó: "La independència dels mitjans públics ens la creiem i l'exercim"

  • La consellera portaveu ha defensat la independència i professionalitat amb què treballen els mitjans de comunicació públics i catalans en resposta a una interpel·lació al Parlament
La consellera Budó, al Parlament.

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern Meritxell Budó, ha defensat una vegada més el paper dels mitjans de comunicació públics i la seva independència al Parlament, en resposta a una interpel·lació del grup parlamentari de Ciutadans. “Vostès creuen que com a Govern anirem als programes a dir què es pot dir i què no? A decidir quins són els tertulians que han de sortir? Ja ho va dir el director de TV3, Vicent Sanchis, que els tertulians els escullen els directors dels programes; ni el director de TV3 ni els consellers del Govern”, ha expressat Budó, que ha deixat molt clara la posició de l’executiu català: “La independència dels mitjans de comunicació públics ens la creiem i l’exercim”.

La portaveu ha recordat els tres nivells de control als mitjans públics catalans: el control parlamentari, del Consell de l’Audiovisual (CAC) i de la sindicatura de comptes i ha assegurat que no és el Govern qui fa la programació sinó “els professionals dels mitjans públics, que apliquen amb llibertat el seu criteri professionals i són garantia de la llibertat d’expressió”. “El Govern no només no fa la programació, sinó que no n’exerceix cap tipus de control polític”, ha conclòs.

 

L’avantprojecte de llei audiovisual espanyol, recentralitzador

La titular del departament de la Presidència també s’ha referit a l’avantprojecte de llei audiovisual espanyol, lamentant que envaeix competències del Parlament de Catalunya. “Aquest avantprojecte de llei, en comptes de respondre a l’adaptació de la directiva europea, el que fa és respondre a l’obsessió centralitzadora dels diferents governs de l’estat”, ha afirmat, i ho ha exemplificat amb el fet que “acaba traient competències al Parlament de Catalunya i fa desaparèixer les competències del CAC”.