Interior

El conseller Sàmper es reuneix amb l'alcalde de Badalona

query_builder   23 novembre 2020 13:55

event_note Nota de premsa

El conseller Sàmper es reuneix amb l'alcalde de Badalona

Foto

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha visitat avui l’ajuntament de Badalona, on ha mantingut una reunió amb l’alcalde de la ciutat, Xavier Garcia Albiol, en la qual s'ha tractat la millora de la seguretat als diferents barris de la ciutat. Posteriorment, el conseller ha mantingut una trobada amb els presidents dels grups municipals.

El conseller, que ha destacat que “és molt important tenir el pols del què és la seguretat de tot el territori”, ha afirmat que “sobretot ciutats com Badalona, L'Hospitalet, Terrassa o Sabadell, requereixen una atenció especial i no pas perquè hi hagi més o menys delictes sinó per la seva pròpia demografia”. 

Així, després de la reunió de treball, Sàmper s’ha referit a la multireincidència i les ocupacions delinqüencials com als dos problemes fonamentals que té Badalona. 

Respecte a la multireincidència, el conseller ha manifestat que “hi ha hagut un canvi normatiu que s’està estenent per tot el territori per evitar que una persona torni a reincidir”. “El multireincident és aquella persona que en un període de 6 mesos fa i bé 7 furts o 5 robatoris amb intimidació i atès que no hi ha una mesura cautelar privativa de llibertat, entra, surt i ho torna a fer”, ha explicat.

En aquest sentit, Sàmper també ha recordat que “s’ha posat en marxa el Pla Tremall com a conseqüència de molt treball amb la judicatura i la Fiscalia, per a fer un seguiment més acurat d’aquestes conductes que ha fet que a dia d’avui a Barcelona, on s’ha posat ja en funcionament, molts reincidents que generaven aquesta sensació d’inseguretat, hagin tingut unes mesures cautelars” que han tallat la seva activitat delictiva. 

Sobre les ocupacions delinqüencials, el titular d’Interior s’ha referit a la nova instrucció de la Fiscalia “que permet que quan realment hi ha aquestes ocupacions delinqüencials i violentes l'actuació sigui molt ràpida a l’hora d’aturar l’ocupació d’aquesta finca”.

Pel que fa a les dades delinqüencials, en el darrer any a Badalona hi ha hagut 3.323 fets penals, un 9% menys que l’anterior. La tipologia més freqüent són els furts  amb 3.654 fets, un 27,4% del total. Els delictes que han disminuït han estat el robatori amb força a domicili, i el robatori i furt d’ús vehicles i pel que fa a les detencions, han augmentat un 12,6%.