Empresa i Treball

El conseller durant la seva intervenció al Parc Científic de Barcelona

Conseller Tremosa: "Calen eines de detecció de la Covid-19 com els tests diagnòstics de Qiagen per evitar contagis asimptomàtics que estressen la sanitat i paralitzen les empreses"

query_builder   23 novembre 2020 14:25

event_note Nota de premsa

Conseller Tremosa: "Calen eines de detecció de la Covid-19 com els tests diagnòstics de Qiagen per evitar contagis asimptomàtics que estressen la sanitat i paralitzen les empreses"

  • El titular d’Empresa i Coneixement ha presidit la inauguració de la nova planta pilot de Qiagen, que desenvolupa tests diagnostics per a la Covid-19
  • Amb l’ampliació de les seves instal·lacions al Parc Científic de Barcelona, la companyia vol doblar la seva capacitat de desenvolupament i fabricació de tests
El conseller Tremosa durant la visita a les instal·lacions de Qiagen al Parc Científic de Barcelona
El conseller Tremosa durant la visita a les instal·lacions de Qiagen al Parc Científic de Barcelona

El conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha presidit avui la inauguració de la nova planta de Qiagen, acompanyat del rector de la Universitat de Barcelona, Joan Elias, i del director general de Qiagen Espanya, Nik Baumann. També han assistit a l’acte, entre d’altres: la directora del Parc Científic de Barcelona, Maria Terrades; el secretari d’Universitats i Recerca, Francesc Xavier Grau; el secretari d’Empresa i Competitivitat, Quim Ferrer, i el director general de Recerca, Joan Gómez.

El conseller Tremosa ha destacat durant la seva intervenció que “mentre no arriba la vacuna és una notícia magnífica que es generin eines de detecció de la Covid-19 com aquesta de Qiagen, que permetrà afinar el diagnòstic i evitar contagis de manera asimptomàtica, que són els que estressen el nostre sistema de salut i paralitzen moltes empreses”.

El titular d’Empresa i Coneixement ha assegurat que “calen diners públics per impulsar projectes com els que acull el Parc Científic de Barcelona perquè, sense aquests fons, molts no arrancarien” i ha afegit que “necessitem més que mai invertir en recerca i en aquest sentit el Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement ens obliga fins i tot a augmentar aquests esforços”.

El conseller ha tingut l’oportunitat de visitar les noves instal·lacions de Qiagen a Barcelona. Amb l’ampliació inaugurada avui, la companyia compta ja amb un centre de 2.800 metres quadrats on treballen més 200 professionals entre operaris de planta farmacèutica, enginyers d’operacions i científics de Recerca i Desenvolupament.

A més, Tremosa ha conegut els plans futurs del grup, que passen per la construcció d’una tercera línia de producció i dedicar més espai per a R+D. En aquest sentit s'ha felicitat de l’aposta ferma per part de Qiagen pel nostre país.

Recerca barcelonina d’interès mundial

Amb matriu a Holanda, el grup Qiagen va desembarcar a Barcelona l’any 2018 amb l’adquisició de Stat-Dx. Aquesta empresa biotecnològica, incubada des del seu naixement al Parc Científic de Barcelona, havia creat una tecnologia innovadora en matèria de diagnòstic molecular que, amb motiu de la pandèmia de la Covid-19 , s’ha pogut adaptar per crear un kit de diagnòstic PCR, ràpid i accessible: el QIAstat-Dx Respiratory SARS-CoV-2 Panel.

Aquest kit ofereix l’avantatge que permet diferenciar el SARS-CoV-2 d'altres 21 patògens respiratoris –bacterians i virals– en aproximadament una hora, la qual cosa permet accelerar considerablement el diagnòstic, els tractaments, i les mesures d'aïllament.

Amb la nova planta pilot, la companyia espera doblar la seva capacitat de desenvolupament i fabricació de tests de diagnòstic per a Covid-19 a laboratoris i hospitals de tot el món. D’aquesta manera, Qiagen consolidarà la seva posició de lideratge com a principal proveïdor mundial de solucions Sample to Insight en diagnòstic molecular i ara mateix proveeix solucions a més de 500.000 clients a tot el món en Diagnòstic Molecular i Ciències de la Vida.

Des del seu centre al Parc Científic de Barcelona, actualment Qiagen comercialitza la seva solució QIAstat-Dx a més de 70 països de la Unió Europea, Àsia, Amèrica Llatina i Amèrica del Nord.

 

 

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________ 

 

2  

Imatges

El conseller Tremosa durant la visita a les instal·lacions de Qiagen al Parc Científic de Barcelona

El conseller Tremosa durant la visita a les instal·lacions de Qiagen al Parc Científic de Barcelona 253

Moment de la intervenció del conseller Tremosa en l'acte de la nova planta de Qiagen al PCB

Moment de la intervenció del conseller Tremosa en l'acte de la nova planta de Qiagen al PCB 338