Delegació a Girona

Commemoració 25N 2020

La delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona i l'Ajuntament de Girona, còmplices en l'eliminació de les violències masclistes, amb motiu del 25N

query_builder   25 novembre 2020 09:00

event_note Nota de premsa

La delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona i l'Ajuntament de Girona, còmplices en l'eliminació de les violències masclistes, amb motiu del 25N

Commemoració 25N 2020

El 25 de novembre de 1960 van ser assassinades les germanes Mirabal, tres activistes polítiques i membres actives de la resistència. En honor a elles, es va declarar el 25N Dia internacional per a l’eliminació de les violències envers les dones.

Com cada any, la delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a Girona, la Diputació de Girona i l’Ajuntament de Girona, volem visibilitzar conjuntament aquest dia assenyalat. Enguany, a causa de la situació sanitària provocada per la pandèmia, ho fem a través d’aquest vídeo, amb el qual les tres institucions volem mostrar el nostre rebuig cap a les violències masclistes i el compromís comú per erradicar-les de la nostra societat, i garantir els drets i les llibertats de les dones.

La coordinadora territorial de l’Institut Català de les Dones, Fina Surina, llegeix un fragment del Manifest del 25N 2020, en el que destaca l’increment de casos de violències masclistes durant la pandèmia “Els majors episodis de violències han estat, precisament, quan s’ha produït el desconfinament. El nombre de trucades i atencions s’han vist incrementats en xifres tristament històriques” i recorda “Les violències masclistes només es poden eliminar des de l’arrel, sigues tu també còmplice en la construcció d’aquest món millor”.

En la seva intervenció el delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a Girona, Pere Vila, ha ressaltat “De violències envers les dones n’hi ha de diferents classes i no podem tancar els ulls, al contrari, hem de ser ara, en plena pandèmia, més exigents que mai, és per això que demanem la implicació individual de tothom, perquè és així com aconseguirem que aquesta xacra deixi de formar part de la nostra vida.”

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha destacat “En aquesta època de confinament la violència envers les dones ha crescut. Avui hem de reivindicar, que no pot ser de cap manera que hi hagi violència envers ningú, envers les dones en especial i desigualtat. I això ho hem de corregir entre tots”.

Per la seva part l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha reivindicat “si ens volem considerar una societat justa i madura hem d’eliminar, com sigui, els atacs masclistes a les dones. No hem de permetre que tot allò que ens està passant, com les conseqüències econòmiques i socials de la crisi sanitària, tapin una realitat que hi ha dones que pateixen, amb encara més silenci del que ho han fet sempre”.

Avui a les 12.00 h del migdia, i seguint totes les mesures de prevenció necessàries, representants de les tres institucions faran un minut de silenci davant la seu de la Generalitat a Girona, en record de totes les dones assassinades per violència masclista.

1  

Fitxers adjunts

Manifest 25N 2020

Manifest 25N 2020
PDF | 260