Delegació a Tarragona

El Camp de Tarragona, àrea 5G

Un impuls a la innovació al territori

query_builder   28 novembre 2020 00:00

event_note Nota de premsa

El Camp de Tarragona, àrea 5G

Un impuls a la innovació al territori

S’ha presentat l’Àrea 5G Camp de Tarragona, una proposta impulsada per la Generalitat de Catalunya, a través del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública, i emmarcada dins de l’Estratègia 5G de Catalunya. Aquest projecte ha comptat amb la participació i col·laboració de Mobile World Capital Barcelona, la Fundació i2CAT, la Universitat Rovira i Virgili, la Diputació de Tarragona, l’Ajuntament de Tarragona i l’Ajuntament de Reus.
.
Foto de família entitats promotores i autoritats assistents acte de presentació de l'Àrea 5G Camp de Tarragona

Les Àrees 5G volen ser l’espai de referència on s’agreguin diferents iniciatives orientades a promoure la tecnologia 5G com a facilitadora, amb l’objectiu de crear infraestructura i ecosistema al territori. En aquestes àrees territorials s'hi desenvolupen activitats de formació i disseminació, tallers, proves de concepte i laboratoris.

Això permet posar a disposició de l'ecosistema TIC i dels diferents sectors econòmics i socials de la zona un banc de proves perquè puguin dur a terme la seva activitat innovadora i desenvolupar nous productes i serveis digitals de valor afegit al voltant de la 5G.

El projecte té com a objectiu l’impuls d’una sèrie de sectors estratègics per al conjunt del Camp de Tarragona com són el turístic, el portuari, la indústria 4.0, amb especial ressò a la indústria petroquímica, i, per últim, l’àmbit de les ciutats intel·ligents. Serà en aquests sectors on es posarà el focus principal des de l’àrea. La connectivitat de l’Àrea 5G permetrà el seu desplegament en base a les necessitats socials i econòmiques específiques de la zona.

Més informació: nota de premsa