Esport

sge

Els 2ns Premis Inclusius de l'Esport Català, impulsats per la Secretaria General de l'Esport i de l'Activitat Física i Onat Foundation, ja tenen guanyadors

Les 11 beques contribuiran a incrementar el nombre d'esportistes amb capacitats diferents i a fomentar el teixit social i empresarial que promou activitats inclusives esportives

query_builder   24 novembre 2020 17:00

event_note Nota de premsa

Els 2ns Premis Inclusius de l'Esport Català, impulsats per la Secretaria General de l'Esport i de l'Activitat Física i Onat Foundation, ja tenen guanyadors

Les 11 beques contribuiran a incrementar el nombre d'esportistes amb capacitats diferents i a fomentar el teixit social i empresarial que promou activitats inclusives esportives

El secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física, Gerard Figueras, i el president d’Onat Foundation, Sergi Mingote, han fet públic avui el nom de les entitats i esportistes que rebran una de les 11 beques en el marc dels 2ns Premis Inclusius de l'Esport Català. El lliurament dels guardons tindrà lloc el proper dimarts 1 de desembre al Palau de Pedralbes de Barcelona.

 

sge
Jordi Estruch

En un acte celebrat al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet, de Barcelona, la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física i Onat Foundation han signat el protocol de col·laboració entre les dues parts per a l’organització conjunta dels Premis, uns guardons en forma de beques econòmiques que volen fomentar i donar suport a la pràctica de l'esport inclusiu per part de persones, associacions i empreses compromeses amb aquest àmbit esportiu.

Aquest suport es materialitza mitjançant la concessió de beques destinades a finançar material, esdeveniments, reptes, projectes i instal·lacions de caràcter esportiu. D’aquesta manera, es contribueix a incrementar el nombre d'esportistes amb capacitats diferents i fomentar el teixit social i empresarial que promou activitats solidàries i inclusives al voltant de l'esport.

“Fer esport inclusiu de veritat és possible”, ha dit Gerard Figueras, per qui aquestes beques “sorgides de la unió entre el món públic i el privat, il·lustren la feina de moltes entitats i tornaran a fer feliços a molts esportistes amb discapacitat". Per la seva banda, Sergi Mingote ha explicat que el protocol de col·laboració signat avui “dona continuïtat a uns Premis que existeixen gràcies a l’aposta del teixit industrial del país, al costat de la col·laboració público-privada”. Mingote ha afegit que “l’esport és l’àmbit de la societat amb major potencial d’inclusió” i ha subratllat que la primera edició dels guardons “ens va mostrar que hi ha molta gent que lluita perquè tots i totes siguem iguals”.

30 candidatures per a 11 beques

La segona edició dels Premis Inclusius de l'Esport Català ha comptat amb 30 candidatures, de les quals el jurat ha triat les següents 11 entitats i persones del país en base als criteris d’esforç, exemplaritat, implicació, benefici col·lectiu, integració social, igualtat de gènere i vida útil de la beca:

  • Federació Catalana d'Esports per a Cecs
  • Associació APRENEM (Barcelona)
  • Joan Soto, projecte ‘On jo no hi veig, puja el meu cor’ (Parets del Vallès)
  • B-Swim (Mataró)
  • Equip de Tecnificació i Formació en Esports de Muntanya (ETFEM) (Navès, Lleida)
  • Sincro Gestió (Sant Cugat del Vallès)
  • Associació de Dones Immigrants Subsaharianes (ADIS) (Granollers)
  • Associació Esportiva Pibody (Lleida)
  • Mahamadou Dambelleh (Club Natació Castellfollit)
  • Institut Josep Mestres i Busquets (Viladecans)
  • Federació Catalana d’Esports per a Persones amb Discapacitat Física

L’acte de lliurament tindrà lloc el proper 1 de desembre, a les 18h, al Palau de Pedralbes de Barcelona, coincidint amb la setmana en què es commemora el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat (cada 3 de desembre).

En la signatura de l’acord d’avui també hi han estat presents els patrons d’Onat Foundation Francesc Colomé i Francesc Relats, així com Mercè Bruguet, directora d’Onat Foundation.

 

1  

Imatges

Fotografia de la signatura (Autor: Jordi Estruch)

Fotografia de la signatura (Autor: Jordi Estruch) 1068

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia