Economia i Hisenda

El vicepresident Aragonès durant la seva intervenció telemàtica als Premis La Confederació

Vicepresident Aragonès: "Des del Govern, treballem per obrir una nova etapa d'oportunitats pel tercer sector, amb un nou model productiu i social"

query_builder   25 novembre 2020 08:20

event_note Nota de premsa

Vicepresident Aragonès: "Des del Govern, treballem per obrir una nova etapa d'oportunitats pel tercer sector, amb un nou model productiu i social"

  • Pere Aragonès destaca que “seguim treballant les institucions, entitats i iniciativa social per aconseguir una Catalunya justa amb igualtat d’oportunitats per a tothom
  • La quarta edició dels premis La Confederació reconeix la tasca dels milers d’entitats socials que han estat en primera línia de la pandèmia, acompanyant als col·lectius més vulnerables
El vicepresident Aragonès durant la seva intervenció telemàtica als Premis La Confederació

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat, Pere Aragonès, ha afirmat que “des del Govern, treballem per obrir una nova etapa d’oportunitats pel tercer sector, amb un nou model productiu i social”. En el marc de l’acte de lliurament dels premis La Confederació, que organitza la patronal del tercer sector social de Catalunya, Aragonès ha citat “el compromís inequívoc” de l’administració catalana amb el tercer sector, “com ho demostren els diferents programes i iniciatives que desenvolupem conjuntament, i molt especialment el document de bases de la llei catalana de l’economia social i solidària, una llei que ha de significar l’obertura d’una nova etapa plena d’oportunitats pel Tercer Sector”.

Pere Aragonès ha assenyalat en la cloenda de l’acte, que s’ha realitzat telemàticament, que “Catalunya manté una forta tradició solidària” i que “una de les lliçons que ens ha deixat la COVID-19 és que d’una pandèmia sanitària, econòmica i social només ens en sortim si pensem en clau col·lectiva, i si pensem i actuem col·lectivament”.   

Així, el vicepresident ha insistit en que “en un moment com l’actual, hem de continuar fent pinya, treballant col·lectivament, amb aquesta voluntat de sumar, fent d’aquesta cultura de la col·laboració el que és la nostra gasolina per funcionar dia a dia. Si ho fem així, estic convençut que el futur el podem encarar amb optimisme”.    

 

Quatre premis i una menció especial

La quarta edició dels premis La Confederació ha guardonat quatre entitats: Fundació Maresme; la Xarxa d’Intercanvi de Coneixement (XIC); l’associació Alba Jussà; i Riborquestra. El jurat també ha remarcat una menció especial per la cooperativa de segon grau Entrem.  

Els premis La Confederació volen reconèixer les iniciatives de governança democràtica i transformació social del tercer sector social de Catalunya. A més, aquesta quarta edició dels guardons han identificat la tasca dels milers d’entitats socials que han estat en primera línia de lluita contra la pandèmia, acompanyant als col·lectius més vulnerables.   

El tercer sector social no té afany de lucre, però genera ocupació. Representa l’1,42% del PIB de Catalunya, a través de 35 federacions i organitzacions, les quals aglutinen en conjunt a més de 3.000 entitats socials no lucratives. Les entitats del tercer sector social són majoritàriament petites. El 40% de les entitats tenen un pressupost inferior als 50.000€ i un altre 30,8% té un pressupost entre 50.000€ i 500.000€. L’activitat de les entitats està arrelada en el seu entorn, actuant sobretot a nivell local (66,5%) i comarcal (43,9%).

La Patronal del Tercer Sector Social de Catalunya, la Confederació, és l’organització empresarial que representa a les entitats no lucratives com son les associacions, les cooperatives d’iniciativa social i fundacions que presten serveis d’atenció a les persones a Catalunya. En el seu conjunt agrupa prop de 1.200 organitzacions que ofereixen serveis com el lleure educatiu i sociocultural, l’atenció domiciliària, les escoles bressol públiques, la intervenció social amb infants, joves, famílies i altres col·lectius en risc d’exclusió social, la discapacitat física, la discapacitat intel·lectual, la gent gran o l’atenció precoç, entre d’altres.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 77