Salut

Salut intervé una residència de gent gran a Vilanova i la Geltrú

query_builder   26 novembre 2020 20:02

event_note Nota de premsa

Salut intervé una residència de gent gran a Vilanova i la Geltrú

  • Es tracta del centre Cugat Residencial, del qual a partir d'ara se n'encomana la gestió provisional a les Germanes Hospitalàries Hospital Mare de Déu de la Mercè
El Departament de Salut ha declarat la intervenció de la residència Cugat Residencial de Vilanova i la Geltrú atesa la situació epidemiològica i assistencial d’aquest centre. A partir d’ara assumirà provisionalment la direcció i gestió de l’equipament les Germanes Hospitalàries Hospital Mare de Déu de la Mercè. Així mateix, des de Salut es vetllarà perquè l’activitat assistencial es presti amb les degudes garanties i s’adoptin les mesures d’intervenció establertes. La nova entitat que n’assumeix la gestió es farà càrrec de la dotació del centre amb personal propi i els treballadors que ja disposa la residència quedaran sota la seva direcció.

Actualment en el centre hi ha 31 residents, dels quals 16 són positius, 3 negatius i 12 ja han passat la malaltia. Així mateix s'han traslladat 5 residents a l'Hospital Sant Camil i 8 a altres centres sociosanitaris i residències de referència. Malauradament, al centre s'han produït 5 exitus. També 23 dels 46 treballadors que té la residència són positius.

Salut ha adoptat la intervenció com a mesura, atès que els informes constaten que el centre es troba en una situació excepcional d’impossibilitat per complir amb l’Ordre SND/265/2020, de 19 de març, de mesures relatives a les residències de persones grans i centres sociosanitaris davant la situació de crisi ocasionada per la Covid-19.