Territori

Presentada la nova guia per quantificar les emissions de CO2 en els contractes públics

query_builder   27 novembre 2020 10:27

event_note Nota de premsa

Presentada la nova guia per quantificar les emissions de CO2 en els contractes públics

 

La Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, del Departament de Territori i Sostenibilitat, i la Direcció General de Contractació Pública, del Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda,  han organitzat el Seminari web Compra verda i canvi climàtic: emissions de gasos amb efecte d’hivernacle en els contractes públics on s’ha presentat la Guia per a la quantificació d’emissions de gasos amb efecte d’hivernacle (GEH) en els contractes públics. La Guia va ser aprovada en el ple de la Junta Consultiva de Contractació Administrativa del mes d’octubre.

 

El document pren com a referència la Calculadora de gasos amb efecte d’hivernacle i la Guia pràctica per al càlcul d’emissions de gasos amb efecte d’hivernacle de l’Oficina Catalana de Canvi Climàtic, uns instruments d’accés i ús públic i que incorporen els valors més representatius dels aspectes ambientals de Catalunya.

 

La contractació pública és un element determinant per la consecució de les polítiques públiques en matèria de lluita contra el canvi climàtic. La publicació de la guia, que promou la consideració de les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle en els contractes públics,

dona compliment a la Llei del canvi climàtic, als compromisos de la 1a Cimera Catalana d’Acció Climàtica de la Generalitat, i també a la pròpia Llei de contractes del sector públic, que contempla la incorporació d’aspectes ambientals, com la reducció de les emissions de CO2 en el marc del paper estratègic que li atribueix a la contractació.

 

La Guia s’ha presentat internament al Comitè de Contractació Pública i al Comitè de Contractació d’Entitats del Sector Públic, on estan representants els màxims responsables de contractació i gestió econòmica de la Generalitat. Ara s’ha organitzat aquesta jornada oberta, adreçada principalment a responsables i personal tècnic involucrat en la preparació de licitacions de la Generalitat i també de la resta d’administracions públiques catalanes amb un clar objectiu de promoure que la quantificació de les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle es prengui en consideració de forma generalitzada en la contractació pública de Catalunya.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 44