Territori

Fotografia de la comissió

Primer informe favorable a la modificació de les normes urbanístiques de la Val d'Aran a Bossòst

query_builder   27 novembre 2020 13:20

event_note Nota de premsa

Primer informe favorable a la modificació de les normes urbanístiques de la Val d'Aran a Bossòst

 

  • El canvi, que es comença a tramitar, adaptarà la qualificació del sòl no urbanitzable a la legislació urbanística i de planificació territorial actual i permetrà ampliar els usos admesos en aquest tipus de sòl
El secretari Serra i la síndica d'Aran, Maria Vergés, avui, a la comissió.
El secretari Serra i la síndica d'Aran, Maria Vergés, avui, a la comissió.

La Comissió d’urbanisme de la Val d’Aran, presidida pel secretari de l’Agenda Urbana i Territori, Agustí Serra, ha emès avui un primer informe favorable, dins del tràmit ambiental, a la modificació de les Normes subsidiàries i complementàries de la Val d’Aran a Bossòst. El canvi permetrà ampliar els usos i les activitats que es poden dur a terme en el sòl no urbanitzable d’aquest municipi. La comissió ha estat copresidida per la síndica d’Aran, Maria Vergés.

 

Les Normes de la Val d’Aran es van aprovar l’any 1982 i, en el cas del sòl no urbanitzable, són molt restrictives en els usos que s’hi admeten, limitant-los, pràcticament, a les bordes i cabanes agropecuàries de tipologia tradicional, refugis d’alta muntanya i alguns tipus d’equipaments.

 

Des de llavors, el Govern català ha aprovat diversos instruments de planificació territorial i urbanística que, entre d’altres, amplien els usos permesos en aquest tipus de sòl. Així, hi tenen cabuda, per exemple, els càmpings i activitats recreatives, sempre que siguin compatibles amb els valors ambientals i ecològics del sòl no urbanitzable. Alguns d’aquests instruments més recents són la Llei d’urbanisme, el Pla territorial parcial de l’Alt Pirineu i Aran i el Pla director urbanístic (PDU) de la Val d’Aran.

 

L’Ajuntament de Bossòst és el primer de la vall en impulsar una modificació de les Normes araneses en el seu terme municipal. Actualment, el sòl no urbanitzable al municipi està qualificat com a rústic, amb usos preferents agropecuaris, i de protecció especial, on només es poden ubicar usos compatibles amb la condició natural i amb la preservació de bordes i cabanes.

 

Mitjançant el canvi en les Normes, el sòl no urbanitzable es qualificarà com de protecció especial (espais PEIN, Xarxa Natura 2000) i de protecció preventiva, possibilitant una ampliació dels usos admesos.

proposta de modificació

Amb l’informe que ha emès avui la comissió s’inicia la tramitació ambiental de la modificació de les Normes, que també haurà de superar la corresponent tramitació urbanística.

2  

Imatges

Fotografia de la Comissió

Fotografia de la Comissió 100

Imatge de la proposta

Imatge de la proposta 183

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 231