Mossos d'Esquadra

Foto 1

Els Mossos d'Esquadra detenen un clan familiar dedicat a robatoris violents de rellotges i joies a gent gran

query_builder   1 desembre 2020 09:14

event_note Nota de premsa

Els Mossos d'Esquadra detenen un clan familiar dedicat a robatoris violents de rellotges i joies a gent gran

. En total s’han detingut cinc persones que ja han ingressat a presó. El valor dels objectes sostrets arriba gairebé a 87.000 euros

 . El grup tenia una alta mobilitat pel territori català, principalment per la costa, i es desplaçava amb vehicle per cometre el fets

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) de la Regió Policial Metropolitana Barcelona van detenir el 25 de novembre, dos homes i tres dones, d’entre 18 i 21 d’anys, tots de nacionalitat romanesa, com a presumptes autors de deu delictes de robatori amb violència, sis delictes de lesions, un de furt i pertinença a grup criminal.

En el període comprés entre juny i agost d’enguany els mossos van tenir coneixement de set robatoris a diferents punts de la geografia catalana que seguien sempre un idèntic patró: robatoris violents a persones d’entre 65 i 90 anys a la via pública, concretament de rellotges d’alta gamma i joies d’or. Durant aquests dos mesos van perpetrar-se robatoris d’aquest tipus a Sitges (en dues ocasions), Malgrat de Mar, Sant Cugat del Vallès, Calonge i Sant Andreu de Llavaneres, fet que demostra l’alta mobilitat de la que disposaven els autors.

A partir d’aquests fets els policies van iniciar una investigació on d’entrada ja es podia desprendre que els lladres empraven sempre el mateix modus operandi: un home o dona s’apropava a la víctima a peu o en vehicle, li demanava una adreça o ubicació d’algun establiment i acte seguit l’atacaven amb violència per tal de sostreure-li ja fos el rellotge o algun tipus de cadena o penjoll d’or, segons el cas. Habitualment eren les dones del grup les que atacaven les víctimes, si bé si no aconseguien el seu objectiu, sortia l’home del vehicle i finalitzava el robatori. Un cop consumat, fugien del lloc ràpidament i en el mateix vehicle amb el que havien arribat.

El grup d’autors pertanyien a un mateix clan familiar, mentre que els vehicles que empraven anaven a nom de testaferros també de nacionalitat romanesa, tot i que de seguida els tornaven a vendre amb l'objectiu que no se'ls vinculés amb ells i els fets que cometien.

Durant novembre es va reprendre l’activitat delictiva del grup

Després d’una aturada en les seves accions a finals d’estiu, els investigadors van detectar que a partir de principis de novembre es va tornar a reactivar l’activitat delictiva d’aquest grup, concretament en tres robatoris a Sant Quirze del Vallés, Calonge i Castelldefels. Precisament, va ser a la darrera localitat quan el passat 25 de novembre tres de les persones investigades van abordar un home gran per treure-li l’anell i el rellotge que portava sense poder-ho aconseguir. Poc després d’aquest fet els investigadors van interceptar els autors a Barcelona, detenint-los.

Arran de les detencions es van realitzar dues entrades a Barcelona, a domicilis de dues persones investigades que també van quedar detingudes i on es van trobar diverses joies sostretes, diners i roba que es veu en les imatges enregistrades durant els robatoris. També es van intervenir quatre vehicles amb els que actuaven.

El valor total sostret per part del grup criminal és de gairebé 87.000 euros de preu de compra, tot i que s’ha de tenir en compte que en els casos dels rellotges molts models ja no es fabriquen i que actualment el valor seria més elevat ja que es podrien considerar “peces de col·leccionista”.

Els detinguts van passar a disposició judicial el passat 27 de novembre davant del jutjat de Primera Instància i Instrucció número 8 de Vilanova i la Geltrú. La magistrada va decretar l’ingrés a presó de tots cinc.

 

Àrea de Comunicació

Barcelona, 1 de desembre de 2020

3  

Imatges

Foto 1

Foto 1 335

Foto 2

Foto 2 993

Foto 3

Foto 3 607