Empresa i Treball

El conseller Tremosa, amb els alumnes distingits

El conseller Tremosa lloa el "poder de concentració, d'ambició i de voluntat d'excel·lència" dels estudiants distingits a les PAU 2020

query_builder   1 desembre 2020 19:16

event_note Nota de premsa

El conseller Tremosa lloa el "poder de concentració, d'ambició i de voluntat d'excel·lència" dels estudiants distingits a les PAU 2020

El conseller Tremosa, amb els alumnes distingits

·     Quatre dels estudiants amb la millor nota PAU han rebut la distinció de mans del conseller d’Empresa i Coneixement en un acte de lliurament en format reduït a causa de la Covid-19

·    El conseller també ha atorgat en un acte posterior les distincions Jaume Vicens Vives a la qualitat docent i les mencions Encarna Sanahuja a l’excel·lència en la inclusió de la perspectiva de gènere en la pràctica docent universitària

El conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, acompanyat del secretari d’Universitats i Recerca, Francesc Xavier Grau, i del secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), Josep Ribas, ha presidit aquesta tarda a l’Auditori del Palau de la Generalitat els actes de lliurament de les distincions PAU, que han recollit quatre dels alumnes amb millor nota, i el de distincions Jaume Vicens Vives i les mencions Encarna Sanahuja, de reconeixement a la docència universitària. També hi han assistit rectors i rectores de les universitats catalanes.

En una celebració reduïda, que no es va poder celebrar en el seu moment a causa de la Covid-19, el conseller ha lliurat avui a quatre dels millors alumnes, igualats amb una mateixa nota (9,90) a la fase general de la PAU celebrada el mes de juliol passat. Els guardonats són dues noies i dos nois que van excel·lir en les proves celebrades al juliol passat. Es tracta de Laia Marcos (INS Puig Castellar de Santa Coloma de Gramenet); Pau Ortega (INS Antoni Pous i Argila de Manlleu); Martí Solà (INS Front Marítim de Barcelona); i Ada Munté (INS Arnau Cadell de Sant Cugat del Vallès).

El conseller Tremosa ha recordat que, els d’enguany, són “els millors resultats de la història de les proves d’accés a la universitat” i, en aquest sentit, ha lamentat que “malauradament no hem pogut fer una gran festa per posar en valor el mèrit i l’esforç dels distingits”.  Concretament, en les PAU 2020, hi ha 1.038 alumnes distingits en total, 613 noies i 425 nois, amb una nota igual o superior a 9 en la fase general de la PAU. La celebració s’acostumava a fer al mes de juliol a l’Auditori de Barcelona de forma presencial amb totes les famílies i s’ha hagut d’adaptar a les restriccions de la Covid-19.    

Adreçant-se als quatre estudiants que han representat als distingits d’enguany, Tremosa ha lloat el “poder de concentració, d’ambició i de voluntat que és un exemple per a la gent jove de Catalunya”. “Estudiar no és difícil però estudiar bé, és molt difícil i fer-ho amb la voluntat d’excel·lència com heu fet vosaltres, encara ho és més”, ha afegit. També ha tingut paraules d’agraïment per a les famílies dels guardonats i per a “la vocació i la passió amb la que treballeu, la màgia” amb què treballen els professors.

Distincions Jaume Vicens Vives i mencions Encarna Sanahuja

Tot just després de l’acte amb els millors alumnes de la PAU, el conseller ha presidit també el lliurament de les distincions Jaume Vicens Vives 2020 a la qualitat docent universitària, a tres professores i tres projectes de les universitats catalanes, així com el de les dues mencions Encarna Sanahuja a l’excel·lència en la inclusió de la perspectiva de gènere en la pràctica docent universitària. Aquest acte, que acostuma a coincidir amb la inauguració oficial del curs universitari, es va haver de posposar enguany per la inhabilitació del president Torra, ja que no es va poder celebrar el Consell Executiu que havia d’aprovar les distincions

En la seva intervenció el conseller Tremosa s’ha referit als reptes que encara la innovació docent en la universitat postcovid i, concretament, a “la importància de la creativitat a l’hora d’innovar i transmetre el coneixement”.

D’altra banda, també ha subratllat la importància de continuar avançant en el camp de la igualtat de gènere. “Hi ha un canvi profund que arribarà, perquè abans hi havia un predomini de gènere per la força física, però ara el que preval és la intel·ligència i el valor afegit i aquí és on la dona pot guanyar uns espais mai vistos i ja té un lideratge molt clar”, ha afirmat.

Les distincions Jaume Vicens Vives, dotades amb 20.000 euros cadascuna, han estat atorgades a nivell individual a:

  • Patrícia García-Duran Huet, professora del Departament d’Història Econòmica, Institucions, Política i Economia Mundial de la Facultat d’Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona (UB).
  • Nancy Babio Sánchez, professora del Departament de Bioquímica i Biotecnologia de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat Rovira i Virgili (URV).
  • Sílvia Sivera i Bello, professora dels Estudis de Ciències de la Informació i de la Comunicació de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

A nivell col·lectiu els premis, dotats també amb 20.000 euros cadascun, han estat per als tres projectes següents:

  • Projecte ALMIA: “Model de formació en comunicació científica en el Grau en Enginyeria de l’Energia i Sostenibilitat. Construint ponts entre la ciència i la societat”, de l’equip multidisciplinar de l’Escola Politècnica Superior i de la Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social de la Universitat de Lleida (UdL).
  • Projecte Pla d’Acció Tutorial (PAT) i Pla d’Avaluació de Competències Bàsiques (PAC) de la Facultat de Ciències de la Universitat de Girona (UdG).
  • Projecte Inserlab. Orientació professional per a la inserció sociolaboral, de la Càtedra d’Inclusió Social de la Universitat Rovira i Virgili (URV).

Finalment, la Menció M. Encarna Sanahuja Yll a l’excel·lència en la inclusió de la perspectiva de gènere en la pràctica docent universitària s’ha concedit en la modalitat individual a: Sònia Estradé Albiol, professora del Departament d’Enginyeria Electrònica i Biomèdica de la Facultat de Física de la Universitat de Barcelona (UB). I a títol col·lectiu al Mínor en Gènere i Dret de la Facultat de Dret, Economia i Turisme de la Universitat de Lleida (UdL).

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

Twitter: @empresacat | @coneixementcat

2  

Imatges

Foto de família del conseller Tremosa i els receptors de les distincions Vicencs Vives i de les mencions Encarna Sanahuja

Foto de família del conseller Tremosa i els receptors de les distincions Vicencs Vives i de les mencions Encarna Sanahuja 188

El conseller Tremosa conversa amb els alumnes que han rebut les distincions

El conseller Tremosa conversa amb els alumnes que han rebut les distincions 4235

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia