Salut

Salut inicia demà dijous un cribratge intensiu a Castelldefels per detectar contagis de COVID-19

query_builder   2 desembre 2020 09:37

event_note Nota de premsa

Salut inicia demà dijous un cribratge intensiu a Castelldefels per detectar contagis de COVID-19

  • El dispositiu estarà en funcionament des del dijous 3 de desembre a Castelldefels i s’allargarà diverses setmanes
  • Es faran tests de detecció a la població asimptomàtica a partir de 16 anys
El dijous 3 de desembre, el Departament de Salut posa en marxa al municipi de Castelldefels un cribratge intensiu per detectar possibles contagis de COVID-19 entre la població a partir de 16 anys, que s’allargarà diverses setmanes.

Es tracta d’una estratègia conjunta en la lluita contra la COVID-19 del Departament de Salut amb l’Atenció Primària Metropolitana Sud de l’Institut Català de la Salut, també amb la col·laboració de l’ajuntament del municipi i el Servei de Vigilància Epidemiològica.

Aquesta estratègia està basada en la intervenció comunitària per poder controlar amb rapidesa la transmissió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió. Als punts de cribratge es faran tests ràpids de detecció a població asimptomàtica a partir de 16 anys. Cal remarcar que les persones que presenten símptomes compatibles amb la COVID-19, les persones identificades com a contactes estrets d’un cas positiu per COVID-19 i aquelles persones a qui se’ls ha fet qualsevol prova amb diagnòstic de COVID-19 positiu en els darrers 3 mesos hauran de seguir els circuits habituals, fer-se la presa de mostres en el CAP o en el punt extern al CAP que s'indiqui.

El resultat de la prova es donarà al mateix moment (s’obté en 15 minuts) i també es podrà consultar a la plataforma La Meva Salut. Per evitar aglomeracions, el dispositiu de cribratge massiu estarà en funcionament diverses setmanes. És important presentar la targeta sanitària per facilitar els tràmits i no cal demanar cita prèvia.

El Departament de Salut convida la ciutadania a participar activament en aquestes proves, que es fan per aturar l’extensió del virus i assegurar que persones infectades no el transmetin a altres persones. Es tracta de detectar el màxim nombre possible de persones infectades, ja que algunes no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn.

Cal destacar la importància de fer l’aïllament que determinin els professionals sanitaris en cada cas.

RECORDATORI 

ACTE: 

Cribratge intensiu a la població

DIA: 

A partir del 3 de desembre

HORA: 

De dilluns a divendres de 12 a 20 h. Dissabtes de 8 a 20 h

LLOC: 

Casal de la Cultura. c. del Bisbe Urquinaona, 25. Castelldefels