Acció Exterior i Unió Europea

Reunió alcaldes Camp de Tarragona

El conseller Solé es reuneix amb els batlles del Camp de Tarragona sobre les eleccions del 14-F

query_builder   2 desembre 2020 16:33

event_note Nota de premsa

El conseller Solé es reuneix amb els batlles del Camp de Tarragona sobre les eleccions del 14-F

El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, s’ha reunit aquesta tarda amb el delegat del Govern a Tarragona, Òscar Peris, i els alcaldes i alcaldesses de la zona per parlar de les eleccions al Parlament del proper 14 de febrer.

Reunió alcaldes Camp de Tarragona

Solé ha traslladat als representants municipals les mesures aprovades fins ara pel PROCICAT d’adequació dels espais electorals. El document contempla prioritzar locals alternatius als centres educatius, com pavellons i espais amplis, evitant centres sanitaris i de caràcter residencial per no posar en risc les persones vulnerables. Altres aspectes recollits en aquest document especifiquen la necessitat de desinfecció dels col·legis electorals o la possibilitat de disposar de punts d’accés i de sortida diferents.

La trobada ha comptat també amb la participació del secretari de Transparència i Govern Obert, Jordi Foz i el director general de Participació Ciutadana i Processos Electorals, Ismael Peña-López.

El conseller d'Acció Exterior va iniciar la setmana aquesta ronda de trobades amb alcaldes i alcaldesses d’arreu del país, amb l'objectiu de traslladar als representants del món local les mesures que pren el Govern en relació a l'organització dels comicis. Solé s'ha reunit fins ara alcaldes i alcaldesses de l’Alt Pirineu i Aran, la zona de Lleida, les poblacions de l’àrea metropolitana de Barcelona amb més 50.000 habitants i les Terres de l’Ebre, i està previst que demà el conseller es reuneixi amb representants locals de la demarcació de Barcelona dels municipis amb menys de 50.000 habitants.

El Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, mitjançant la Subdirecció de Processos Electorals i Qualitat Democràtica, treballa des de fa mesos per garantir el dret a vot de tota la ciutadania d’una manera segura i amb legitimitat democràtica segons el marc jurídic vigent.

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia