Salut

Salut impulsa nous cribratges intensius en 8 municipis de la Regió Metropolitana Nord

query_builder   2 desembre 2020 12:06

event_note Nota de premsa

Salut impulsa nous cribratges intensius en 8 municipis de la Regió Metropolitana Nord

  • Avui dimecres 2 de desembre s’han iniciat al barri de Ca n’Anglada de Terrassa, a la zona sud de Sabadell i a Ripollet
  • Es van detectar 345 positius a les proves fetes la setmana passada
En el marc de la nova estratègia del Departament de Salut d’intensificar els cribratges poblacionals per frenar els casos de la COVID-19 a Catalunya, aquesta setmana es fan nous cribratges intensius a 8 municipis de la Regió Sanitària Metropolitana Nord. Concretament a Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Santa Perpètua de Mogoda, Canovelles, Granollers, Terrassa, Ripollet i Sabadell. En les poblacions més grans els cribratges se centren només en un o dos barris i/o àrees bàsiques de salut.

Les proves es fan en espais propis de Salut i espais cedits pels ajuntaments dels diferents municipis que, a més, col·laboren de forma molt activa en la difusió i promoció dels cribratges.

L’actuació preventiva va dirigida a la població de més de 16 anys, amb la finalitat de frenar l’expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària. La tècnica que s’utilitza és el test antigènic ràpid (TAR) o la prova PCR.

Salut fa una crida a la ciutadania a participar en aquestes proves per detectar possibles contagis de la COVID-19 i assegurar que persones infectades no el transmetin a altres persones. Es tracta de detectar el màxim nombre possible de persones infectades, ja que algunes persones no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn. Cal destacar la importància de fer l’aïllament que determinin els professionals sanitaris en cada cas.

La setmana passada, 30.160 proves i 345 positius
Durant la primera setmana (del 23 al 28 de novembre) de cribratges intensius a la Metropolitana Nord es van fer un total de 30.160 proves per a la detecció de la COVID-19 en 7 municipis diferents i s’hi van detectar 345 casos positius.

Aquests són els resultats per poblacions:

Municipi 

Proves 

Positius 

Badalona (Gran Sol) 

3.338 

25 

Santa Coloma de Gramenet (Santa Rosa) 

1.991 

27 

Mataró (La Llàntia)

1.960 

3 

Sabadell (Can Balsach)

2.189 

37 

Sabadell (La Serra)

   770 

3 

La Llagosta

3.671 

7 

Mollet del Vallès (Espai Sant Jordi)

3.357 

46 

Mollet del Vallès (Can Pantiquet)

3.569 

52 

Rubí

9.315 

145 

Total Metropolitana Nord

30.160 

345 El Departament de Salut agraeix la col·laboració dels ajuntaments en l’organització i promoció activa dels cribratges que s’estan fent als seus municipis; així com la implicació dels centres i proveïdors de salut del territori, el Servei de Vigilància Epidemiològica i el Banc de Sang i Teixits. L’esforç de tots és determinant per desplegar amb èxit l’estratègia de sortir el carrer per anar a buscar el virus.