Protecció Civil

La Comissió permanent de Protecció Civil homologa 5 plans d'emergències municipals i 30 d'autoprotecció d'activitats i instal·lacions

query_builder   2 desembre 2020 15:05

event_note Nota de premsa

La Comissió permanent de Protecció Civil homologa 5 plans d'emergències municipals i 30 d'autoprotecció d'activitats i instal·lacions

  • Entre els Plans d’Autoprotecció (PAU) que s’han homologat avui destaquen els de l’aeroport de Reus i l’aeroport de Lleida-Alguaire
  • També s’han homologat una desena de Plans d’Autoprotecció (PAU) d’instal·lacions industrials afectades per la normativa de risc químic, incloent l’empresa IQOXE.

 

 

La directora de Protecció Civil de la Generalitat, Isabel Ferrer, ha presidit aquest matí la reunió telemàtica de la Comissió permanent de Protecció Civil de Catalunya. A la reunió també ha assistit la Secretària General del Departament d’Interior, Elisabeth Abad; el director del Centre d’Atenció i Gestió de Trucades d’Urgències 112 Catalunya; Joan Delort, el director general de la Policia, Pere Ferrer; el director general dels Agents Rurals, Marc Costa; el director del Servei Meteorològic de Catalunya, Eliseu Vilaclara; el director general de l’Agència Catalana de l’Aigua, Lluís Ridao; el director general d’Energia, Seguretat Industrial i Seguretat Minera, Manel Torrent; el gerent del Sistema d’Emergències Mèdiques, Antoni Encinas; el Delegat Territorial del Govern a Tarragona, Óscar Peris, i diferents representants de la pròpia Direcció General de Protecció Civil, així com d'altres direccions generals i organismes i representants de les entitats locals.

 

En el marc de la reunió d’avui, la Comissió ha aprovat l’homologació de 5 plans d’emergències municipals i 30 plans d’autoprotecció d’activitats i instal·lacions PAU. Entre aquests darrers, avui s’ha homologat el PAU de l’aeroport de Reus, el de l’aeroport de Lleida-Alguaire i el d’una desena d’instal·lacions industrials afectades per la normativa de risc químic. Entre aquestes últimes, figura també l’empresa IQOXE que disposa des d’ara del PAU homologat un cop que l'empresa ha corregit les mancances detectades en les versions presentades  anteriorment.

Cal recordar que la darrera reunió de la Comissió Plenaria de Protecció Civil es va celebrar el passat mes d’octubre, i es van homologar 33 plans d’emergències municipals i 150 plans d’autoprotecció.

 

PLANS LOCALS DE PROTECCIÓ CIVIL

Pel que fa als plans locals, la Comissió d’avui ha aprovat l’homologació de 5 plans municipals. Tots ells són homologacions del pla multi-risc DUPROCIM que inclou procediments pels diferents riscos (naturals i tecnològics) que afecten a cada municipi. Per territori, es distribueixen així:

 

Catalunya Central: 1 homologació

Girona: 3 homologacions

Lleida: 1 homologació

 

DETALL DELS PLANS LOCALS:

 

L’homologació dels 5 plans locals per municipis ha estat:

 

Demarcació de la Catalunya Central (1 homologació)

 

  • Santa Eulàlia de Riuprimer (homologació del DUPROCIM que inclou els següents: territorial bàsic i PROCICAT per Malalties Emergents d’Alt Risc;  i especials d’incendis forestals, inundacions, nevades i sismes).

 

Demarcació de Girona (3 homologacions)

 

  • La Cellera de Ter (homologació del DUPROCIM que inclou: territorial bàsic i per Malalties Emergents Alt Risc; i especials per incendis forestals, inundacions, nevades, sismes i ventades).
  • Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura (homologació del DUPROCIM que inclou: territorial bàsic i per Malalties Emergents Alt Risc; i especials per incendis forestals, inundacions, nevades, sismes i ventades).
  • Sant Pau de Segúries (homologació del DUPROCIM que inclou el territorial bàsic, per Malalties Emergents Alt Risc, i especials per inundacions, nevades, sismes i ventades).

 

Demarcació de Lleida (1 homologació)

  • Ivorra (homologació del DUPROCIM que inclou: territorial bàsic i per Malalties Emergents Alt Risc; i especials per incendis forestals, nevades, sismes i ventades).

 

 

Plans d’Autoprotecció d’instal·lacions municipals, esdeveniments i instal·lacions d’empreses privades

 

Avui s’han presentat per homologar 30 Plans d’Autoprotecció (PAU) d’instal·lacions municipals, residències, esdeveniments i empreses privades. Per demarcacions, els PAU homologats són: 19 a Barcelona; 4 a Tarragona; 4 a la Catalunya Central; 1 a Girona i 1 a Lleida.