Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Miniatura Networking Odisseu

Actes i jornades organitzats pels grups Leader per al mes de desembre

query_builder   4 desembre 2020 10:50

event_note Nota de premsa

Actes i jornades organitzats pels grups Leader per al mes de desembre

Els grups Leader organitzen i participen aquest mes de desembre en diferents actes, jornades, visites i reunions per a divulgar i donar a conèixer els projectes que desenvolupen en el marc de les seves estratègies de desenvolupament territorial

Imatge web Networking Odisseu

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya va seleccionar 11 Grups d'Acció Local (GAL) per a aplicar el desenvolupament local participatiu Leader en el marc del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de Catalunya 2014-2020.

I entre les activitats que aquests organitzen aquest mes de desembre destaca, el proper dia 19, a Amposta, la jornada ‘Networking Odisseu: Nova ruralitat, teletreball i TIC’, impulsada, entre altres, pel Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià i pel Consorci CIS Ribera d'Ebre - Terra Alta, en el marc dels projectes Odisseu i Cowocat Rural. L'objectiu de la sessió és connectar joves i empreses, afavorint, així, l’arrelament i l’arribada laboral de joves al territori a través del teletreball. La jornada es podrà seguir també en línia.

Odisseu i Cowocat Rural són dos projectes de cooperació impulsats pels Grups d’Acció Local dins del PDR de Catalunya 2014-2020. Val a dir que un dels objectius principals dels GAL és la dinamització territorial i la divulgació dels seus projectes més estratègics i bones pràctiques, conjuntament amb la gestió dels ajuts, que convoca anualment el Departament, per a fomentar la realització d'inversions que generin activitat econòmica en les zones rurals i fomentin la creació i/o manteniment de llocs de treball, principalment de dones i de joves, en actuacions de millora dels processos de transformació i comercialització dels productes agraris, creació i desenvolupament de microempreses, foment d'activitats turístiques, i conservació i millora del patrimoni rural.

Aquestes són les actuacions previstes per a aquest mes de desembre:

Jornades ‘Eines per al desenvolupament i gestió de projectes europeus’
Data i lloc: 1, 3, i 15 de desembre. En línia.
Horari: de 8:30h a 10:30h.
Participa: Consorci Grup d’Acció Local Noguera – Segrià Nord
L’objectiu d’aquestes jornades és treballar els coneixements i les habilitats tècniques associades a la gestió de projectes, tenint en compte les especificitats del sector públic; i conèixer les característiques i els condicionaments del treball per projectes en les seves diferents fases. Aquestes jornades, organitzades pel Consell Comarcal de la Noguera i la Diputació de Lleida, s’adrecen als equips tècnics de l’Administratiu Pública.

Sessió en línia Alumnes UdG – Enginyeria Agroalimentària
Data i lloc: 11 de desembre. On-line.
Horari: de 10:00h a 11:00h.
Organitza: Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la zona Nord Oriental de Catalunya (ADRINOC)
Sessió on-line amb els alumnes de l'assignatura de ‘Política Agrària i Desenvolupament Rural’ dels estudis d'Enginyeria Agroalimentària de l'Escola Politècnica de la UdG per a donar a conèixer el programa Leader, i com aquest afavoreix el desenvolupament rural. També s’informarà els estudiants sobre els projectes de cooperació, i de les diferents accions de dinamització que es porten a terme al territori.

FER.cat. Ensenyant a emprendre a les escoles rurals
Data i lloc: 15 de desembre. En línia.
Horari: de 17:30h a 19:30h.
Organitza: Consorci Grup d’Acció Local Noguera – Segrià Nord
Tercera sessió del grup de treball de seguiment del projecte de cooperació ‘FER.cat’. Jornada dirigida a membres del grup de treball (comunitat educativa).

Treballem plegats per la transformació socioeconòmica de la Noguera i el Segrià Nord
Data i lloc: 16 de desembre. En línia.
Horari: de 12:00h a 14:00h.
Organitza: Consorci Grup d’Acció Local Noguera – Segrià Nord
Jornada centrada en la detecció d’oportunitats per a la creació de projectes que impulsin la transformació socioeconòmica del territori, i dirigida als agents socioeconòmics del territori.

Jornada participativa: Treballem plegats per a la transformació econòmica del Pirineu Occidental
Data i lloc: 16 de desembre. En línia.
Horari: de 16:00h a 20:00h.
Organitza: Consorci Leader Pirineu Occidental
En aquesta jornada es pretén visualitzar les oportunitats de la transició a partir de bones pràctiques identificades, amb el suport del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida; exposar els resultats dels projectes territorials de cooperació vinculats a la transició, transferència de bones pràctiques identificades, i la participació dels assistents a la jornada mitjançant dinàmiques específiques per a identificar barreres a les oportunitats exposades.
Aquesta jornada està dirigida a agents i ens locals i clau dels diversos sectors socials i econòmics del territori.

Jornada participativa: Treballem plegats per a la transformació econòmica de l‘Alt Urgell i la Cerdanya
Data i lloc: 17 de desembre. En línia.
Horari: de 15:30h a 19:30h.
Organitza: Consorci GAL Alt Urgell – Cerdanya
Com en l’anterior, en aquesta jornada es pretén visualitzar les oportunitats de la transició a partir de bones pràctiques identificades, amb el suport del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida; exposar els resultats dels projectes territorials de cooperació vinculats a la transició, transferència de bones pràctiques identificades, i la participació dels assistents a la jornada mitjançant dinàmiques específiques per identificar barreres a les oportunitats exposades. Jornada dirigida a agents i ens locals i clau dels diversos sectors socials i econòmics del territori. 

Fomentem la transformació agroalimentària a petita escala
Data i lloc: 17 de desembre. En línia.
Horari: de 19:00h a 20:30h.
Organitza: Associació Leader de Ponent
L'objectiu de la sessió és potenciar l'activitat agroalimentària a partir de la transformació dels productes agraris que s'obtenen a les Garrigues Altes, promoure l'activitat emprenedora i la creació de nous llocs de treball amb activitats empresarials basades en la transformació agroalimentària, i teixir una xarxa de nous emprenedors que puguin instal·lar-se en l'espai d'obrador compartit creat a les Garrigues Altes. Concretament, es tractarà els requisits tècnics i legals per a iniciar una activitat agroalimentària en un obrador compartit. Jornada dirigida a emprenedors i emprenedores del territori, petits productors i productores, etcètera.

Networking Odisseu: Nova ruralitat, teletreball i TIC
Data i lloc: 19 de desembre. Auditori Municipal d’Amposta. Amposta (també en línia).
Horari: de 10:00h a 14:00h.
Organitza: Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià i Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques
Com ja s’ha esmentat, es tracta d’una jornada impulsada, entre d'altres, pel Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià i el Consorci CIS Ribera d'Ebre - Terra Alta en el marc dels projectes Odisseu i Cowocat_Rural, amb l'objectiu de connectar joves i empreses, afavorint així l’arrelament i l’arribada laboral de joves al territori a través del teletreball. Hi ha previstes noves sessions de Networking Odisseu durant el 2021 en diferents poblacions de les Terres de l'Ebre. La jornada va dirigida a joves i empreses del territori.

Cartell: https://bit.ly/2JnZbSe

Val a dir també que per al passat 2 de desembre estava prevista la jornada en línia ‘BCN Smart Rural: Equipaments de proximitat i compartits: públics o privats?’, co-organitzada per l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA). Es tractava de donar a conèixer algunes iniciatives públiques que s'estan treballant en aquest sentit, com el projecte PECT ‘BCN Smart Rural’ i la Xarxa d’Espais d’Emprenedoria Agroalimentària de Catalunya (XEMAC). A la vegada, també hi estava prevista una taula de debat en la qual presentar alguns projectes ja en funcionament. Programa: https://bit.ly/2JnFUk3

Per a més informació:

http://agricultura.gencat.cat/ca/detalls/Noticia/LEADER_2020_12_1

 

També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat

1  

Fitxers adjunts

Comunicat de premsa

Comunicat de premsa
PDF | 86