Drets Socials

Visita del conseller al Ripollès

Treball, Afers Socials i Família finança amb 172.760 euros tres associacions empresarials i comercials del Ripollès per a projectes de transformació digital

query_builder   4 desembre 2020 18:00

event_note Nota de premsa

Treball, Afers Socials i Família finança amb 172.760 euros tres associacions empresarials i comercials del Ripollès per a projectes de transformació digital

L’ajut forma part del Pla de xoc per a l’ocupació que el Departament va posar en marxa al maig per pal·liar els efectes socioeconòmics de la covid-19

El Departament ha destinat un total de 379.713 euros a la comarca en ajuts per fer front a la crisi de la covid-19

Visita del conseller al Ripollès

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies finança amb 172.760 euros tres associacions empresarials i comercials del Ripollès perquè desenvolupin entre els seus associats projectes de transformació digital i nous models de negoci. Es tracta de la Unió Intersectorial Empresarial del Ripollès, l’Associació de Comerç i Turisme Vall de Camprodon i la Unió de Botiguers de Ribes de Freser.

L’objectiu dels ajuts és mantenir l'ocupació de les empreses i que puguin adaptar la prestació dels seus serveis a la nova realitat socioeconòmica per reforçar la viabilitat.

Aquestes subvencions, que es gestionen a través del Consorci de Formació Contínua de Catalunya, formen part del Pla de xoc per a l’ocupació: persones, empreses i territori que el Departament va posar en marxa al maig de manera urgent per fer front a les conseqüències laborals i socials de la crisi sanitària de la covid-19 i l’Estat d’Alarma, amb una dotació total de 59,29 milions d’euros.

Al conjunt de Catalunya, un total de 5.500 microempreses i persones treballadors autònomes (agrupades a l’entorn de 44 associacions i entitats) es beneficiaran de 2,4 milions d’euros per desenvolupar projectes de transformació digital i nous models de negoci en el camp del comerç, l’hostaleria, el turisme i la cultura. En el cas del Ripollès, els projectes seleccionats són aquests:

Unió Intersectorial Empresarial del Ripollès: 59.949 €

Projecte per potenciar i desenvolupar la plataforma de marketplace creada fa un any i que integra una seixantena de comerços.

Associació de Comerç i Turisme Vall de Camprodon: 59.843 €

Projecte per replicar el marketplace ja existent a nivell comarcal però centrat en aquesta àrea. Adaptar la plataforma i crear els continguts específics per a la Vall de Camprodon.

 

Unió de Botiguers de Ribes de Freser: 52.968 €

Projecte per crear una plataforma per afavorir l’economia de km0 i la fidelització dels clients als comerços de la Vall de Ribes. És un plataforma que funcionarà amb coins que es podran reutilitzar dins la comarca.

Els beneficiaris d’aquest paquet d’ajuts són microempreses de fins a 10 treballadors/es i persones autònomes que s'han vist perjudicades en la seva activitat pels efectes de les mesures preventives i de contenció derivades de la crisi sanitària. Un cop concedits els ajuts s’obre un termini de mig any per dur a terme les actuacions programades.

Més suport del Departament per fer front a la crisi laboral per la covid-19

Aquest suport econòmic a la digitalització de negocis se suma a d’altres ajuts del Pla de xoc per a l’ocupació del Departament.

En el cas concret del Ripollès, el Consell Comarcal ha rebut una subvenció de 103.200 euros per dissenyar i implementar un pla de reactivació econòmica.

Una altra línia del pla de xoc covid del Departament era el suport a la contractació a través d’una línia extraordinària del programa ‘Treball i formació’ del SOC. Es tracta de subvencions a les entitats locals per contractar persones aturades durant 9 mesos a jornada completa amb accions de formació obligatòria dins de la jornada laboral. En aquest cas, el Consell Comarcal del Ripollès s’ha beneficiat de 58.070 euros per a la contractació de dues persones aturades.

A més, durant els mesos més durs de la pandèmia, el Departament va posar en marxa dos ajuts d’urgència per a persones treballadors afectades econòmicament per les conseqüències de l’estat d’alarma.

En primer lloc, el Departament va destinar 20 milions d’euros a un ajut puntual de 200 euros que van rebre 100.000 famílies de tot Catalunya per fer front a les despeses més necessàries del dia a dia. Se’n van beneficiar treballadors afectats per un ERTO que no havien cobrat la prestació del SEPE, autònoms, treballadors fix-discontinus i treballadors temporals acomiadats. Un total de 138 famílies del Ripollès van rebre aquest ajut, per un valor global de 27.600.

El Departament també va destinar 7,5 milions d’euros a un dels col·lectius més afectats econòmicament per la covid-19: els treballadors i treballadores autònoms. Més de 9.000 treballadors per compte propi de tot el país van rebre un ajut puntual de fins a 2.000 euros. En el cas del Ripollès, se’n van beneficiar 22 treballadors autònoms, el que suposa un total de 18.081 euros.

Per tant, el Departament ha destinat un total de 379.713 euros a la comarca en ajuts específics per fer front als efectes econòmics i laborals de la crisi de la covid-19.

D’altra banda, la inversió del SOC en polítiques actives d’ocupació l’any 2019 al Ripollès va representar un total de 2.058.922 euros, que han beneficiat 1.384 persones.