Interior

Conseller Sàmper: "La solució passa pel fet que tots plegats ho fem bé"

query_builder   7 desembre 2020 09:50

event_note Nota de premsa

Conseller Sàmper: "La solució passa pel fet que tots plegats ho fem bé"

foto

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha advertit  avui que “ni el pla de desescalada ni el pla de Nadal estan tancats, poden variar en funció de les dades sanitàries”. Sàmper ha apel·lat a “rebaixar la il.lusió nadalenca perquè el pla de desescalada és viu i en funció del criteris de la RT i i dels ingressos hospitalaris a les UCIs es podrà avançar de tram o retrocedir”. Sàmper ha fet aquestes declaracions durant l’entrevista que li ha fet Gemma Nierga al programa Cafè d’Idees de Ràdio 4, on també ha explicat que “ en números reals, l’increment de vehicles que van sortir dijous en relació amb el dijous de la setmana anterior és només del 5% tot i les imatges de carreteres plenes” . “No hi ha hagut una fugida massiva”, ha dit. 

Sàmper ha reconegut que “es difícil trobar un punt d’equilibri entre la contundència de les restriccions i la garantia dels drets fonamentals de les persones tot i estar avalats pel decret d’alarma”. “En aquesta segona onada, el desgast psicològic de la gent és important i, a diferència de la primera onada on la prioritat de tothom era la salut, ara el 60% de les persones consideren les condicions econòmiques i socials” com una problemàtica molt important “i des del Govern hem de jugar amb aquest equilibri”, ha insistit.

El conseller ha posat en valor que “la majoria del sector de la restauració ho està fent bé però sempre hi ha actuacions individuals, que tiren de picaresca i que fan pagar justos per pecadors”.“ No tenim policia per poder vigilar cadascuna de les terrasses, no és aquesta la solució, la solució és que tots plegats ho fem bé”, ha dit. 

El conseller també s’ha referit a les concentracions d’ahir a plaça Sant Jaume i ha confirmat que “Mossos està recopil·lant tota la informació per enviar-la a Fiscalia”. En aquesta línia, Sàmper s’ha mostrat contundent i ha afirmat que “qualsevol conducta feixista hauria de ser penalitzada i perseguida judicialment però aquesta és una competència estatal i de moment tenim el que tenim i el que tenim no ens agrada”.

En relació als desnonaments, el titular d’Interior ha repetit, un cop més, que “Mossos són el darrer intervinent en un procés de desnonament i actuen com a policia judicial” i ha anunciat que aprofitant la moratòria estatal “estem treballant en el com fer-ho i en potenciar la mediació encara que això provoqui un retard en el procés”.