Direcció General de Comunicació

Catalunya impulsa iniciatives de recuperació post-Covid de la UE amb 24 territoris europeus

Catalunya impulsa iniciatives de recuperació post-Covid de la UE amb 24 territoris europeus

query_builder   7 desembre 2020 10:11

event_note Nota de premsa

Catalunya impulsa iniciatives de recuperació post-Covid de la UE amb 24 territoris europeus

  • El Govern vol contribuir activament a la presa de decisions en l’estratègia de reconstrucció europea després de la Covid-19
  • L’objectiu és que aquest espai permeti contribuir a la igualtat d’oportunitats de tots els ciutadans d’Europa perquè, tal com defensa l’Agenda 2030, ningú quedi enrere
Vint-i-quatre regions de nou estats membres europeus han expressat en una carta conjunta a les institucions europees el compromís d’emprendre esforços per enfortir el paper dels territoris en la presa de decisions de la UE. Amb aquesta iniciativa, en què hi participa Catalunya, les regions europees insten els responsables comunitaris a involucrar-los en els debats de recuperació de la UE al més alt nivell per participar activament en el disseny i la implementació del Mecanisme de Recuperació i Resiliència i els plans nacionals adoptats.

El Govern manifesta que els territoris han gestionat directament la pandèmia i les seves conseqüències socials i econòmiques i, per tant, és imprescindible que siguin una part activa del disseny i la implementació dels Fons de Recuperació i Resiliència europeus.

Catalunya té  una dilatada experiència en la gestió de fons europeus i compta amb una multitud de projectes potents i transformadors que entronquen amb el pla Next Generation EU i amb els objectius de l’Agenda 2030. En aquest sentit, l'aliança que s’ha presentat constata el lideratge que Catalunya vol exercir en l’àmbit europeu  i reforça el compromís europeista del Govern.

El Govern també ha subratllat la necessitat que els territoris tinguin veu pròpia en la reconstrucció de l’Europa de després de la crisi de la Covid-19, l’essència de l'aliança.

Els territoris signataris són les Illes Aland, Baden-Württemberg, Balears, Baviera, Comtat de Bjelovar-Bilogora, Catalunya, Emília-Romanya, Flandes, Hessen, Comtat de Krapina-Zagorje, Comtat de Koprivnica-Križevci, Lazio, Baixa Àustria, comtat de Emđimurje, Nouvelle-Aquitaine, Région Occitanie, País Basc, Bolzano-Bozen / Tirol de Sud, comtat de Varazdin, València, Valònia, Voralberg i Wilekopolska.