Justícia, Drets i Memòria

.

Enguany, sense acte de lliurament per la COVID-19

Justícia reconeix professionals i entitats per les seves bones pràctiques en execució penal enmig de l'emergència sanitària

Entre els premiats, l'equip del Centre Penitenciari Quatre Camins que va gestionar el primer brot en un mòdul de presons

query_builder   7 desembre 2020 10:57

event_note Nota de premsa

Enguany, sense acte de lliurament per la COVID-19

Justícia reconeix professionals i entitats per les seves bones pràctiques en execució penal enmig de l'emergència sanitària

Entre els premiats, l'equip del Centre Penitenciari Quatre Camins que va gestionar el primer brot en un mòdul de presons

.

El Departament de Justícia atorga 47 distincions a professionals, equips i entitats col·laboradores que han destacat aquest any per la seva tasca als centres penitenciaris, els centres educatius de justícia juvenil, els serveis socials d’execució penal, els programes de mesures penals alternatives i l’atenció a la víctima, en un any marcat per la crisi sanitària generada per la COVID-19. 

El context actual ha fet que els guardonats rebin el diploma de reconeixement als seus centres de treball, a diferència d’edicions d’anys anteriors, quan l’entrega de guardons es feia coincidir amb la festivitat de la Mercè, patrona dels serveis penitenciaris, en un acte amb familiars i companys.

Per categories, l’edició d’enguany entrega una quinzena de distincions a professionals que han destacat pel seu compromís i dedicació en el desenvolupament de la seva tasca. I una quinzena més, a professionals que amb les seves actuacions han resolt situacions extraordinàries i urgents.


Un any de reconeixements col·lectius

Entre els premiats d’enguany hi destaquen els reconeixements col·lectius, entre els quals hi ha l’equip de professionals del mòdul 4 del Centre Penitenciari Quatre Camins, que va gestionar el primer brot de COVID-19 en una presó, posant en risc la seva salut, durant la primera onada de la pandèmia. També es reconeix  els equips impulsors de les videoconferències i videotrucades, que es va posar en marxa per mitigar els efectes de la suspensió de les comunicacions familiars als centres, i ha permès mantenir el vincle a interns i internes que tenen la família lluny.


Pare Manel, distinció a títol pòstum

Justícia reconeix també a títol pòstum la trajectòria de deu persones, entre els quals, Manel Pousa, el Pare Manel (1945-2020). Capellà a les parròquies de Verdum, Roquetes i Trinitat Vella, i ànima de la Fundació Pare Manel, des d'on vehiculava la seva tasca social, ha deixat empremta pel seu compromís amb la generació de noves oportunitats per als més vulnerables, des que el 1973 va començar a visitar interns a les presons catalanes.

 

Entitats i institucions col·laboradores també reben guardó

La festa de la Mercè serveix igualment per reconèixer públicament les institucions, fundacions, associacions i entitats, públiques o privades que han destacat en la seva col·laboració en l’àmbit penitenciari, la justícia juvenil o les mesures penals alternatives. Enguany ha estat distingida la tasca de l’Orquestra Simfònica del Vallès, el Canal Olímpic de Catalunya, l’ONG Creación Positiva i l’Associació Andròmines.

1  

Imatges

Un membre de l'equip de Quatre Camins

Un membre de l'equip de Quatre Camins 207

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia