Protecció Civil

Els Bombers de la Generalitat treballen en l'extinció d'un incendi a Badalona

query_builder   10 desembre 2020 00:59

event_note Nota de premsa

Els Bombers de la Generalitat treballen en l'extinció d'un incendi a Badalona

  • Protecció Civil de la Generalitat ha activat l'ALERTA del pla PROCICAT per aquest incendi
  • EL SEM ha atès fins al moment un total de 17 persones, de les quals 2 en estat crític i 4 greus
  • Els Bombers de la Generalitat i els bombers de Barcelona continuen treballant per apagar l’incendi, encara actiu
  • Al lloc també hi ha treballant Mossos d'Esquadra, Guardia Urbana de Badalona, el CUESB, Protecció Civil de l'Ajuntament de Badalona i Protecció Civil de la Generalitat

 

Proteccio Civil de la Generalitat ha activat en ALERTA el pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) per l'incendi en una nau indistrial de Badalona amb diverses persones ferides.

Els Bombers de la Generalitat han rebut, poc abans de les 9 de la nit, l’avís d’un incendi a una nau industrial situada al c/ Guifre amb el c/ Tortosa, al barri del Gorg de Badalona (Barcelonès).

Immediatament s’han activat una trentena de dotacions dels Bombers de la Generalitat. Entre aquestes, el Grup Operatiu de Suport (GROS) i el Centre de Comandament de Bombers. L’incendi, que encara està actiu, afecta la major part de la nau, que consta de planta baixa i tres pisos. Els efectius de Bombers de la Generalitat, a la seva arribada, han realitzat, amb vehicles autoescala, el salvament d’una trentena de persones que havien quedat atrapades a la coberta i les façanes. Algunes de les persones ferides s’havien precipitat al buit.

Els Bombers continuen treballant intensament, a hores d’ara, en les tasques d’extinció de l’incendi, que continua desenvolupat. Per aquest motiu encara no s’ha pogut accedir a l’interior de la nau. En el moment que l’extinció de l’incendi ho permeti, els Bombers procediran a realitzar una revisió exhausta de l’interior de la nau afectada. No es descarta que a l’interior hagin quedat atrapades més persones. Cap altra nau no ha resultat afectada pel foc.

Els Bombers de Barcelona estan col·laborant en les tasques d’extinció d’aquest incendi, així com una vintena de dotacions policials dels Mossos d’Esquadra (seguretat ciutadana, ordre públic i investigació) i efectius de la Guardia Urbana de Badalona.

Efectius del Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB), Protecció Civil de Badalona i de Protecció Civil de la Generalitat també es troben al lloc per coordinar l’atenció a les persones afectades.  

Roda de premsa dels consellers Sàmper i Vergés a Badalona

En roda de premsa, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha confirmat que el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha mobilitzat 27 unitats, i ha informat que fins al moment s’han atès 17 persones, de les quals 2 en estat crític (traslladades a l’hospital Vall d’Hebron i Germans Trias i Pujol), 4 greus (tres traslladats al germans Trias i Pujol i 1 a l’Hospital del Mar), i 11 lleus més que han estat donats d’alta al mateix lloc dels fets.

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha explicat que hi ha 28 dotacions de Bombers de la Generalitat; cinc de Bombers de Barcelona, a banda del centre d'emergències CUESB que està intentant ajudar totes les persones les persones necessitades.

“Bàsicament hi ha dos dispositius: un per apagar el foc, i un altre a nivell humanitari i a nivell de persones afectades, tant veïns, com les pròpies persones afectades que estan ferides, familiars, suport físic, suport psicològic per a totes elles”, ha explicat.

Sàmper ha dit que “l’incendi és d’unes característiques demolidores, l'edifici està en risc de col·lapse, pot caure en qualsevol moment. Per tant s'haurà de fer un treball concís i ferm respecte de la viabilitat que suporti aquest edifici quan es vagi entrant a dintre”.

El conseller també ha explicat que per part de Mossos d’Esquadra hi ha dotacions de seguretat ciutadana, d’ordre públic i d’investigació. Ha assenyalat que “ara, la prioritat és apagar el foc, l’incendi, després s’ha de perimetrar totalment l’edifici perquè mossos d’esquadra ha de fer una tasca d'investigació, per tal d’esbrinar si aquest incendi ha estat conseqüència d’un cas fortuït o bé ha estat provocat”.  La investigació s’iniciarà tan bon punt s’acabi l’incendi i es pugui entrar dins, ha explicat.