Protecció Civil

Controlat l'incendi a Badalona

query_builder   10 desembre 2020 09:27

event_note Nota de premsa

Controlat l'incendi a Badalona

Els Bombers de la Generalitat han donat per controlat l'incendi de Badalona a primera hora del matí.

Al lloc continuen treballant-hi 31 dotacions terrestres, entre les quals hi ha el Grup de Suport Operatiu (GROS), que ha instal·lat el Centre de Comandament dels Bombers, entre d'altres accions, i el Grup d'Estructures Col·lapsades (GREC) del Cos, que avalua constantment el risc de col·lapse estructural de l'edifici.

Donat el risc d'esfondrament de la nau afectada, l'atac amb aigua dels bombers s'està fent des de l'exterior. Al llarg de la passada matinada s'han registrat 4 col·lapses parcials.

Protecció Civil de la Generalitat manté en ALERTA el pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) per aquest incendi.

En aquest incendi també hi estan treballant dotacions policials dels Mossos d’Esquadra (seguretat ciutadana per fer els tancaments perimetrals, ordre públic i àrea d’investigació per aclarir les causes de l’incendi), així com efectius de la Guardia Urbana de Badalona.

El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha actualitzat aquest matí les dades d’afectats, i en total s’han atès 21 persones: 2 víctimes mortals, 3 ferits crítics, 4 ferits greus i 12 lleus. En tot el dispositiu s’han mobilitzat 38 unitats del SEM, així com també l’equip de psicòlegs.

Del total de persones censades ahir a la nit, una seixantena, només una quinzena van ser allotjades pel Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB).

Aquest matí s’habilitarà un espai per atendre familiars i consultes al local l’Associació Joaquim Royra de Badalona, en el qual hi haurà membres de Protecció Civil i dels Serveis Socials de l’Ajuntament de Badalona, traductors  i psicòlegs del SEM, Mossos d’Esquadra, CUESB, Creu Roja i Protecció Civil de la Generalitat.

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha recordat que ‘hi ha risc d’esfondrament de la nau’, i que un cop estabilitzada ‘ja sabrem si podem entrar o no i posteriorment els Mossos podran intervenir per saber les causes de l’incendi que no serà fàcil per les circumstancies’. 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia