Protecció Civil

Localitzada una tercera víctima mortal en l'incendi de Badalona

query_builder   10 desembre 2020 14:31

event_note Nota de premsa

Localitzada una tercera víctima mortal en l'incendi de Badalona

Els Bombers de la Generalitat han localitzat, aquest migdia, una nova víctima mortal a la tercera planta d’un dels dos edificis sinistrats a Badalona. Amb aquesta, ja són tres les persones mortes en aquest incendi i no es descarta que hi puguin haver més persones finades.

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha destacat que "les tres víctimes mortals s'han trobat a la part posterior de l'edifici, on s'hauria produït l'efecte fugida, fet que fa pensar que és possible que tinguem l'opció de trobar més víctimes. Tant de bo no sigui així però aquesta és la realitat", ha expressat.

Sàmper també ha afirmat que "un cop ja tinguem la informació, els Mossos d'Esquadra podran investigar la causa a nivell científic".

Durant tot el matí, una trentena de dotacions, han continuat fent tasques d’inspecció i avaluació dels edificis afectats, que han quedat molt malmesos pel foc i presenten un alt risc d’esfondrament. Aquesta situació dificulta molt les tasques de recerca d’altres possibles víctimes i s’han estat duent a terme amb drons i la col·laboració de la unitat canina dels Mossos d’Esquadra, un cop sectoritzada la zona d’intervenció.

Cal destacar que, a hores d’ara, els Bombers no han pogut accedir encara a l’interior dels edificis per l’elevat risc de col·lapse estructural. En aquests moments s’està realitzant la inspecció dels edificis i la recerca de persones garantint al màxim la seguretat dels efectius que hi treballen.

La feina que s’està duent a terme al lloc és extremadament complexa i s’està comptant amb la col·laboració de diversos cossos de seguretat i institucions.

El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha atès 23 persones:, 3 ferits crítics (1 a Vall d’Hebron i 2 al Germans Tries), 4 ferits greus (3 a Germans Tries i un a H. Del Mar)  i 16 lleus (altres centres sanitaris). En tot el dispositiu s’han mobilitzat 42 unitats del SEM, així com també l’equip de psicòlegs.

Protecció Civil de la Generalitat manté en ALERTA el pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) per aquest incendi.