Protecció Civil

reunio incendi Badalona

Els Bombers de la Generalitat donen per finalitzada la fase crítica de l'incendi de Badalona

query_builder   10 desembre 2020 20:04

event_note Nota de premsa

Els Bombers de la Generalitat donen per finalitzada la fase crítica de l'incendi de Badalona

incendi Badalona
reunio incendi Badalona

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha donat per finalitzada la primera fase d’aquest incendi i ha assenyalat que “demà en comença una altra, on l’operativa passa a mans de l’ajuntament de Badalona” per iniciar l’enderroc amb l’assessorament dels Bombers de la Generalitat. El cos de Mossos d’Esquadra també continuarà al lloc per controlar la seguretat del perimetratge de l’edifici, que “té unes característiques molt dèbils a causa dels quatre col·lapses que ha patit”. 

El titular d’Interior també ha dit que la feina de la policia científica d'investigació criminal dels Mossos d'Esquadra per esbrinar la causa de l’incendi serà lenta perquè aquest “ha causat molts danys i ha estat molt violent”.

Sàmper ha agraït la feina feta per part de Bombers de la Generalitat, Bombers de Barcelona, Mossos d’Esquadra, Guàrdia Urbana de Badalona, Creu Roja, SEM i Protecció Civil i altres organismes, que han donat “la resposta adequada en tot moment”.

Durant el dia d’avui, els bombers s’han centrat en revisar l’estructura dels dos edificis i en les tasques de recerca (a la persona trobada morta aquesta matinada se n’han sumat dos més avui).

Als llocs on l’estructura era estable, la recerca s’ha fet amb efectius de bombers, mentre que als indrets més inestables, és a dir, gran part de l’edifici anterior i dues plantes de l’edifici posterior, s’ha fet amb drons i gossos.

Al vespre s’ha transferit l’actuació als serveis municipals per, a partir de demà, començar la tasca de desenrunament controlat sota la supervisió dels bombers.

La policia científica de Mossos d’Esquadra treballarà paral·lelament per esbrinar les causes de l’incendi. A més, durant la nit hi haurà un dispositiu de vigilància de Mossos d'Esquadra per garantir que ningú entri a l'edifici afectat atès l'estat inestable del mateix.

El centre d'atenció a les persones, que durant el dia d'avui s'ha ubicat als locals de l'associació de veïns del Gorg i que ha estat coordinat pel personal del serveis socials de l'Ajuntament de Badalona al carrer Joaquim Ruyra, ha restat obert fins a les 20:00 hores i demà al matí tornarà a donar servei d'atenció als afectats.

En total, entre ahir i avui, s'han atès un centenar de persones aproximadament. D'aquestes, avui s'espera que una quarantena dormin als espais habilitats pel CUESB. Efectius de la Creu Roja també es troben al lloc facilitant avituallament a les persones afectades.

Protecció Civil de la Generalitat manté en ALERTA el pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) per aquest incendi.

El Govern ha declarat dol a Catalunya l'11 de desembre aquest incendi. Se suspendran les celebracions oficials i les banderes onejaran a mig pal als edificis de la Generalitat.

 

1  

Imatges

Reunió seguiment incendi Badalona

Reunió seguiment incendi Badalona 424