Direcció General de Comunicació

La consellera Budó en l'entrega de Premis Nacionals de Comunicació (Foto: Rubén Moreno)

La consellera Budó aposta per una "xarxa de mitjans de comunicació catalans i en català, sòlida, professional i econòmicament sostenible"

query_builder   10 desembre 2020 20:52

event_note Nota de premsa

La consellera Budó aposta per una "xarxa de mitjans de comunicació catalans i en català, sòlida, professional i econòmicament sostenible"

  • Durant l’acte de lliurament dels Premis Nacionals de Comunicació, la portaveu del Govern ha remarcat que el paper dels mitjans “ha estat clau” durant la pandèmia
La consellera Budó en l'entrega de Premis Nacionals de Comunicació (Foto: Rubén Moreno)

La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha assegurat aquesta tarda que “val la pena lluitar plegats per assolir una xarxa de mitjans de comunicació catalans i en català sòlida, professional i econòmicament sostenible”. Durant l’acte de lliurament dels Premis Nacionals de Comunicació, la portaveu del Govern ha subratllat que “volem contribuir a consolidar un escenari futur” per a aquest sector, que “el volem fort, potent, preparat i capaç de competir amb la pluralitat de plataformes i suports actuals i futurs”.

En aquesta mateixa línia, Meritxell Budó ha fet notar que, tot i que TV3 ha estat líder d’audiència durant 40 mesos seguits, “l’oferta audiovisual en català representa un percentatge molt petit, massa petit. I més, amb l’aparició, ja fa uns anys, de les noves plataformes”. Per aquest motiu ha insistit en la necessitat que “la Llei de l’audiovisual catalana, i també l’espanyola, ara que s’estan reformant per adaptar-se a la directiva europea, garanteixin la quota de productes audiovisuals en català”.

Durant la seva intervenció, la portaveu del Govern també ha destacat que durant la pandèmia de la Covid-19 el paper dels mitjans “ha estat clau, i ho continua essent, per transmetre la informació de servei que ens ha permès afrontar amb més garanties l’emergència sanitària i la post-emergència, que també és econòmica i social”. La pandèmia, ha afegit, “ha consolidat un fet inqüestionable: la importància dels mitjans de comunicació com a activitat essencial”.

La consellera ha felicitat tots els guardonats i guardonades, als quals s’ha referit com a “exemple de professionalitat i excel·lència” que han “contribuït a consolidar el sector de la comunicació catalana”. En l’edició d’enguany, els distingits amb els Premis Nacionals de Comunicació han estat: Rosa Badia i l’equip del programa Tot és comèdia, de SER Catalunya, en la categoria de Radiodifusió; Laia Servera i l’equip d’InfoK, de Televisió de Catalunya, en la de Televisió; l’Eco de Sitges en la categoria de Premsa; el magazín La Mira en l’àmbit de Mitjans d’Arrel Digital; l’empresa Adsmurai en el de Publicitat, i l’Associació Cultural Garriguenca de Comunicacions, en la categoria de Comunicació de Proximitat. A més a més, s’han atorgat mencions honorífiques a la periodista i corresponsal Rosa Maria Calaf, i al publicista Robert Rodergas.

Els Premis es van crear l'any 1999 amb motiu dels 75 anys del naixement de les primeres emissions regulars de ràdio a Catalunya. L'objectiu dels guardons és reconèixer les aportacions més rellevants en el camp de la comunicació a Catalunya o en llengua catalana, tant si han estat realitzades per professionals com per qualsevol entitat pública o privada.