Agència Catalana de l'Aigua

Moment de la visita a la depuradora del Catllar

L'Agència Catalana de l'Aigua destina prop de 3 MEUR per a millorar el tractament de les aigües residuals del Tarragonès i l'Alt Camp

query_builder   11 desembre 2020 11:30

event_note Nota de premsa

L'Agència Catalana de l'Aigua destina prop de 3 MEUR per a millorar el tractament de les aigües residuals del Tarragonès i l'Alt Camp

  • El director de l’ACA ha comprovat sobre el terreny la finalització dels treballs d’ampliació de la depuradora del Pla de Santa Maria i la nova planta del Catllar est

  •  Ridao també ha visitat les actuacions a Vimbodí i Poblet de reparació de les infraestructures d’abastament i sanejament afectades pel temporal de l’octubre de 2019, amb una inversió superior als 750.000 euros
La planta donarà servei als sectors nord i oest i a 4 urbanitzacions del Catllar
La planta donarà servei als sectors nord i oest i a 4 urbanitzacions del Catllar

El director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Lluís Ridao, ha visitat avui la finalització de les obres de dues depuradores que milloraran el sanejament de les aigües residuals de les comarques de Tarragona. Mitjançant una inversió de 923.282,91 €, s’ha ampliat la depuradora del Pla de Santa Maria (Alt Camp) i s’ha construït la depuradora per a sanejar les aigües residuals del sector est de Catllar (Tarragonès).

 

Les obres per ampliar i millorar la depuradora del Pla de Santa Maria, a la comarca de l’Alt Camp, han suposat una inversió superior als 1,3 milions d’euros. Després de 8 mesos de treballs, la planta, activada en el 1993 i de tipus biològic, ha doblat la seva capacitat (passant dels 375 als 620 m3/dia, equivalent a una població de 5.145 habitants), adequant-se a les necessitats de sanejament actuals i futures.

Nova depuradora del Catllar

 

La depuradora EDAR 1 del Catllar té una capacitat de tractament de 100 m3/dia per servir a una població actual de 322 habitants equivalents. És la segona depuradora que l’ACA posa en funcionament al municipi. La planta està formada per una línia d’aigua que disposa d’un pretractament, tractament primari i tractament biològic basat en una tecnologia de infiltració-percolació. Els fangs generats en el tractament primari seran recollits i transportats per a donar-los tractament a l’EDAR 2 del sector sud-oest.

 

Les principals dades de disseny són:

 

  • Població de disseny: 322 habitants equivalents
  • Cabal diari: 100 m3/dia
  • DBO5 a la sortida: < 25 mg/l
  • DQO a la sortida: < 125 mg/l
  • Sòlids a la sortida: < 35 mg/l
  • Potència contractada EDAR: 50 kW

 

 

Actuacions d’emergència a Vimbodí i Poblet

 

 

El director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Lluís Ridao, acompanyat per l’alcalde de Vimbodí i Poblet, Joan Canela, ha visitat avui les actuacions que s’han dut a terme en aquest municipi de la Conca de Barberà arran dels danys provocats pels aiguats del passat octubre. A Vimbodí i Poblet, durant la nit del 22 d’octubre de 2019, el riu Milans va assolir cabals de 351 m3/s, molt superiors als habituals (menys de 0,5 m3/s). Això va provocar danys en les captacions d’aigua per al subministrament domèstic, en les infraestructures de sanejament i també a la llera del riu.

 

En matèria d’abastament d’aigua, l’ACA ha destinat més de 330.000 euros en ajuts directes per a la reconstrucció de l’assut on hi ha la primera captació d’aigua, actuacions per a la millora i el manteniment de la segona captació d’aigua, la construcció d’una nova canonada i el manteniment de la conducció ja existent. Cal tenir en compte que la nova conducció s’ha habilitat 2 quilòmetres fora de la llera (a l’igual que el camí de servei) per garantir la seva estabilitat en cas de nous aiguats.

 

Els aiguats del passat octubre també van provocar danys en el sistema de sanejament del municipi, fent necessària una inversió superior als 236.000 euros. Els treballs han consistit en la reconstrucció del col·lector d’aigües residuals i en habilitar les corresponents proteccions, així com la neteja i les inspeccions de canonades i pous.

 

Finalment, pel que fa a les actuacions a la llera del riu Milans i d’altres cursos fluvials que transcorren pel municipi, aquestes estan en la recta final de la seva finalització, amb una inversió total de 182.000 euros. Les actuacions, dutes a terme per Forestal Catalana, estan consistint en la retirada de vegetació morta i materials arrossegats en 7,5 quilòmetres de la llera del riu Milans i en 900 metres del barranc del Rec de la Basseta. També s’estan duent a terme treballs de redistribució de sediments i terres al barranc del Titllar (tram de 500 metres), riu Milans (200 metres), entre d’altres, amb l’objectiu de restaurar esvorancs i reconduir el flux de l’aigua al punt original.

 

11 de desembre de 2020

3  

Imatges

Depuradora del Catllar

Depuradora del Catllar 29

Lluís Ridao i Joan Morlà durant la visita

Lluís Ridao i Joan Morlà durant la visita 217

Depuradora Pla de Santa Maria

Depuradora Pla de Santa Maria 496

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF |

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia