Salut

Es posa en marxa un cribratge intensiu a Esparreguera per detectar contagis de COVID-19

query_builder   11 desembre 2020 11:58

event_note Nota de premsa

Es posa en marxa un cribratge intensiu a Esparreguera per detectar contagis de COVID-19

  • El dispositiu estarà en funcionament del dilluns 14 fins el divendres 18 de desembre
  • Es faran tests de detecció a la població asimptomàtica de més de 16 anys

A partir del dilluns 14 i fins el divendres 18 de desembre, el Departament de Salut posa en marxa al Municipi d’Esparreguera un cribratge intensiu per detectar possibles contagis de COVID-19 entre la població més gran de 16 anys.

Es tracta d’una estratègia conjunta en la lluita contra la COVID-19 del Departament de Salut amb l’Atenció Primària Metropolitana Sud de l’Institut Català de la Salut, també amb la col·laboració de l’ajuntament del municipi i el Servei de Vigilància Epidemiològica.

Aquesta estratègia està basada en la intervenció comunitària per poder controlar amb rapidesa la transmissió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió. Al punt de cribratge es faran tests ràpids de detecció a població asimptomàtica de més de 16 anys. Cal remarcar que les persones que presenten símptomes compatibles amb la COVID-19 i les persones identificades com a contactes d’un cas positiu per COVID-19, hauran de continuar els procediments habituals, fer-se la presa de mostres en el CAP o en el punt extern al CAP que li sigui informat.

El resultat de la prova es donarà al mateix moment (s’obté en 15 minuts) i també es podrà consultar a la plataforma La Meva Salut. És important presentar la targeta sanitària per facilitar els tràmits i no cal demanar cita prèvia.

El Departament de Salut convida la ciutadania a participar activament en aquestes proves, que es fan per aturar l’extensió del virus i assegurar que persones infectades no el transmetin a altres persones. Es tracta de detectar el màxim nombre possible de persones infectades, ja que algunes no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn.

Cal destacar la importància de fer l’aïllament que determinin els professionals sanitaris en cada cas.

RECORDATORI

ACTE:

Cribratge intensiu a la població

DIA:

Del 14 al 18 de desembre

HORA:

De 15 a 20 h.

LLOC:

Centre Dual. Carrer dels Arbres, 21