Incasòl

 Rehabilitació de la capella que dóna al claustre

Finalitza la tercera fase de rehabilitació del Monestir de Sant Llorenç de Morunys, al Solsonès

query_builder   11 desembre 2020 14:38

event_note Nota de premsa

Finalitza la tercera fase de rehabilitació del Monestir de Sant Llorenç de Morunys, al Solsonès

  • S’ha restaurat i adaptat per a museu i arxiu els edificis de la Casa Prioral, Cal Morrut i les capelles que donen al claustre
 Rehabilitació de la capella que dóna al claustre
Rehabilitació de la capella que dóna al claustre

La Generalitat de Catalunya ha finalitzat la tercera fase de les obres de restauració del Monestir de Sant Llorenç de Morunys (Solsonès). L’actuació està promoguda pels Departaments de Cultura i Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Sant Llorenç de Morunys i el Bisbat de Solsona. S’inclou en el Protocol 2009-2011 de l’1% cultural.

L’obra ha comptat amb un finançament de 112.800,01 euros (IVA inclòs) per part dels fons provinents de l'1% cultural de la Generalitat de Catalunya (en un 50%) i de l’Ajuntament de Sant Llorenç de Morunys (en l’altre 50%), i l’ha gestionada l’Institut Català del Sòl (INCASÒL), mitjançant el projecte redactat per l’arquitecte Joan Canal i executat per l’empresa Constructora Auxiliar de Obra Pública SL.

La intervenció s’ha centrat principalment en la rehabilitació dels edificis de la Casa Prioral, Cal Morrut, i les capelles que donen al claustre.

La zona noble que correspon a la planta baixa i primera de la Casa Prioral i les capelles del claustre es destinarà a museu de la Vall de Lord. En l’annex de Cal Morrut s’ubicarà l’arxiu històric, les dependències de direcció i estudi del museu i el nucli de comunicacions verticals.

La planta segona de la Casa Prioral es destinarà a dependències parroquials. El claustre actua com un element vertebrador del conjunt del Monestir, donant accés al museu, arxiu i unint les diverses dependències de la parròquia.

Les obres s’han centrat en aturar el procés de degradació de l’edifici tot consolidant les parts deteriorades. S’han restaurat els paraments verticals i horitzontals originals, millorant les seves condicions d’aïllament, i s’han fet  noves divisions de distribució i instal·lacions a la planta segona de la Casa Prioral.

2  

Imatges

IMATGE

IMATGE

IMATGE

IMATGE 57

1  

Fitxers adjunts

NOTA DE PREMSA

NOTA DE PREMSA
PDF | 343