Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

portada manual

Es publica 'A Taula! Vins Catalans', un manual divulgatiu per a restaurants amb consells i recomanacions sobre el vi català

query_builder   15 desembre 2020 14:06

event_note Nota de premsa

Es publica 'A Taula! Vins Catalans', un manual divulgatiu per a restaurants amb consells i recomanacions sobre el vi català

L’obra és fruit de la col·laboració de l’Institut Català de la Vinya i el Vi, l’Associació Vinícola Catalana i la revista Cuina

La versió en paper s’ha fet arribar a dos mil restaurants i també es pot consultar en línia

Imatge de la portada del manual 'A Taula! Vins Catalans'
Imatge de la portada del manual divulgatiu per a restaurants amb consells i recomanacions sobre el vi català

Com classificar els vins, com conservar-los, com crear una carta de vins, com servir-los o les raons per beure i comprar vins catalans són alguns dels capítols pràctics d’ “A Taula! Vins Catalans. Manual per a la restauració’, una publicació divulgativa fruit de la col·laboració de l’Institut Català de la Vinya i el Vi, l’Associació Vinícola Catalana i la revista Cuina. La publicació també ha comptat amb el patrocini de la Diputació de Barcelona, el Patronat de Turisme Costa Brava-Girona de la Diputació de Girona, el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona i l’Institut Català del Suro

Aquesta obra està dirigida als professionals de la restauració perquè els sigui útil i perquè serveixi per apropar-se més i conèixer encara millor els vins que s’elaboren a Catalunya. També perquè esdevingui una eina eficaç, amb consells i recomanacions per a poder oferir un millor servei als seus clients i contribuir, també, a fer difusió dels vins que s’elaboren al nostre país.

La publicació, de tapa dura i d’una extensió de 34 pàgines, s’ha dut a terme d’una forma molt visual, amb informació precisa i concreta, elaborada pels professionals de la revista Cuina i del grup editorial SOM, amb l’assessorament del sommelier Xavier Ayala i de l’equip humà de l’INCAVI i l’Associació Vinícola Catalana.

La versió en paper del Manual s’ha enviat a dos mil restaurants catalans i també als gremis de restauració de Catalunya. També es pot consultar en línia a la web de Cuina.

La restauració, un sector clau pel vi català

Aquesta eina forma part de les accions que està duent a terme l’INCAVI per donar més relleu i difusió als vins catalans i, aquesta, especialment dirigida al sector restauració, un sector clau per al vi a Catalunya. De fet, a Catalunya, quatre de cada deu ampolles de vi que es consumeixen són de vins amb DO catalana i només als restaurants es consumeix un 40% dels vins catalans, segons les dades Nielsen 2019. Unes dades que demostren que encara hi ha marge per créixer.

A més, juntament amb l’Associació Vinícola Catalana, com a organitzadora de Cartavi, el certamen que premia les cartes de vins dels restaurants, s’ha cregut molt convenient editar aquest Manual per tal de poder oferir una eina que pot ser molt útil per als restaurants com a principals ambaixadors dels vins que s’elaboren a Catalunya per tal d’oferir un valor afegit al seu servei. D’altra banda, quan les mesures sanitàries ho permetin, està previst presentar de forma presencial aquesta eina juntament amb el Cartavi.

Una publicació que també apareix en un moment clau, davant els moments incerts que està portant la pandèmia de la COVID 19, que, tot i les dificultats que està generant a la major part dels sectors econòmics, està posant de relleu valors com la proximitat i la sostenibilitat. Les darreres dades demostren que hi ha un canvi en el consum per part dels catalans i les catalanes: segons un estudi del Centre de Recerca en Economia i Desenvolupament Agroalimentari-UPC-IRTA (CREDA), la crisis sanitària ha fet que els consumidors catalans incrementin un 20% la seva preferència pels productes locals i de proximitat, una oportunitat, per tant, per enfortir el sector agroalimentari de Catalunya.

També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.

1  

Imatges

Portada del manual  'A Taula! Vins Catalans',

Portada del manual 'A Taula! Vins Catalans', 629