Territori

Imatge de la visita a la C-51

El conseller Calvet visita la millora de la C-51 a Vilardida, amb una inversió de 6,5 MEUR

query_builder   15 desembre 2020 18:48

event_note Nota de premsa

El conseller Calvet visita la millora de la C-51 a Vilardida, amb una inversió de 6,5 MEUR

  • El Departament ha executat l’eixamplament i millora del traçat de la carretera, en un tram de prop de 2,5 quilòmetres, i ha construït una rotonda a la Bisbal del Penedès
Imatge de la visita a la C-51

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha visitat avui el condicionament que ha executat el Departament a la C-51 al seu pas per Vilardida (Alt Camp), juntament amb els alcaldes de Bràfim, Xavier Rius; Rodonyà, Enric Ferré; i Montferri, Josep Ruiz; de Vila-rodona, Ramon Maria Bricollé, i de la Bisbal del Penedès, Agnès Ferré. Aquesta obra, amb una inversió de 6,5 MEUR, ha consistit en l’eixamplament i millora del traçat d’aquesta carretera en un tram de prop de 2,5 quilòmetres. D’aquesta manera, l’actuació permet afavorir la comoditat i la seguretat en la conducció.

 

Calvet ha destacat que la C-51 “és un eix bàsic de la mobilitat del nostre país amb una funcionalitat molt important entre el Vendrell i Valls” i ha recordat que completar totalment l’actuació “ha costat molt ja que era un projecte complex per la topografia i perquè es van trobar unes restes arqueològiques que s’havien de posar en valor”.

 

Pel conseller es tracta d’un projecte “molt treballat en benefici del territori perquè fa una cosa molt necessària en una zona amb molta activitat agrària: Resol molt bé tot el que són els camins agrícoles. Incorpora la continuïtat d’aquests camins amb passos inferiors i, fins i tot, amb un pont sobre el Gaià.

 

En concret, els treballs han comportat:

 

  • Eixamplament de la carretera en el tram que fins ara tenia 6,2 metres d’amplada, fins als 10 metres previstos, amb dos carrils per a la circulació de 3,5 metres d’amplada i dos vorals d’1,5 metres.

 

  • Millora de revolts al llarg del recorregut i construcció d’una petita variant de traçat –d’uns 500 metres de longitud– a la zona de l’encreuament amb la carretera de Montferri (T-204). Aquesta variant s’ha desplaçat cap al sud respecte del traçat anterior de la carretera i inclou un tercer carril central per accedir a la T-204 i un altre per accedir a l’actual C-51, a la zona del nucli de Vilardida. A partir del tercer carril central, s’ha executat un tram d’uns 170 metres de nova carretera T-204. 

 

  • Millora de l'actual pont sobre el riu Gaià pel pas del tronc de la carretera, tot reparant els voladissos i formant dos carrils de 3,5 metres i dos vorals d’1,2 metres.

 

  • Formació de nous accessos a la rotonda de la carretera de Bràfim, on hi ha una benzinera, zona de rentat i un restaurant.

 

  • Construcció de nous camins a cada costat de la carretera, per a permetre l’accessibilitat als terrenys propers. En total, s’han construït uns 4 quilòmetres de camins.

 

  • Construcció de passos per a donar continuïtat al trànsit de vehicles agrícoles. L’obra ha inclòs un nou pont sobre el riu Gaià, el creuament amb un pas inferior tipus calaix amb el camí de les Terres del Gaià i un nou pas inferior per a l’accés a Vilardida dels vehicles agrícoles.

Nova rotonda a la Bisbal del Penedès

Imatge de la visita a la C-51

Aquesta actuació ha abastat també la construcció d’una nova rotonda en un altre àmbit de la C-51, a la Bisbal del Penedès, per a millorar la connexió amb la T-240. Aquesta actuació també ha comportat la modificació d’uns 400 metres del traçat de la T-240.

2  

Imatges

Imatge visita

Imatge visita 262

Imatge visita

Imatge visita 332

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 497