Direcció General de Comunicació

DGC

El Govern porta cinc decrets lleis a aprovació del Parlament de mesures extraordinàries en els àmbits esportius, del tercer sector, juvenil i de caràcter tributari

query_builder   15 desembre 2020 19:38

event_note Nota de premsa

El Govern porta cinc decrets lleis a aprovació del Parlament de mesures extraordinàries en els àmbits esportius, del tercer sector, juvenil i de caràcter tributari

  • El vicepresident Aragonès i els consellers Sàmper i Vergés compareixeran per donar compte de les mesures per fer front a la pandèmia de la Covid-19

El Govern de la Generalitat porta cinc decrets llei a aprovació del Ple del Parlament, en l’última sessió de la Cambra d’aquesta legislatura. Aquest dimarts a la tarda s’ha aprovat el Decret llei 43/2020, de 17 de novembre, que habilita el Consell Català de l’Esport per a l’atorgament d’ajuts extraordinaris i d’emergència per fer front a la suspensió de l’obertura al públic de les instal·lacions i equipaments esportius a Catalunya i crea el Fons extraordinari addicional 2020 per als ens locals.

En el tram final de la tarda també s’han aprovat tres decrets llei més, el 42/2020, de 10 de novembre, de mesures urgents de suport a entitats del tercer sector social; el 47/2020, de 24 de novembre, de mesures extraordinàries de caràcter econòmic en el sector de les instal·lacions juvenils i les cooperatives; i el 42/2020, de 10 de novembre, de mesures urgents de suport a entitats del tercer sector social.

Serà dimecres a la tarda que es votarà l’últim dels decrets llei, el 46/2020, de 24 de novembre, de mesures urgents de caràcter administratiu, tributari i de control financer.   

Compareixença sobre les mesures anti-Covid i sessió de control al Govern

La sessió de dimecres al matí comptarà amb la sessió de control al Govern, que iniciarà el conseller de Territori, Damià Calvet, responent una pregunta sobre l’estat de la natura. A continuació serà el torn de la consellera de Salut, Alba Vergés, que parlarà sobre el dret a l’avortament i sobre els acords del Parlament en matèria de salut. El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, respondrà una pregunta sobre les polítiques de seguretat ciutadana. Li agafarà el relleu la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, que respondrà una pregunta sobre el balanç de l’acció de Govern; i el conseller de Polítiques Digitals, que parlarà sobre el català a l’era digital.

El vicepresident Pere Aragonès respondrà sis preguntes de diferents grups parlamentaris sobre la situació política. Després serà el torn del conseller d’Educació, Josep Bargalló, que parlarà dels resultats de l’estudi sobre matemàtiques i ciències; i el conseller d’Afers Socials, Chakir El Homrani, que explicarà el Pla de Serveis Socials 2020-2024. La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, respondrà una pregunta sobre les subvencions a la Plataforma per la Llengua; la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, ho farà sobre els ajuts europeus; i finalment, el conseller Sàmper respondrà una altra pregunta sobre expedients disciplinaris tramitats.

Just després de la sessió de control, el Govern compareixerà, una sessió més a petició pròpia, per explicar les mesures preses les darreres setmanes per fer front a la Covid-19. Hi intervindrà el vicepresident, Pere Aragonès i els consellers d’Interior i Salut, Sàmper i Vergés.