Polítiques Digitals

Desplegament FO Baix Montseny

El Govern inverteix 916.000€ per connectar amb fibra òptica de la Generalitat tres municipis de la Selva, al Baix Montseny

El conseller Puigneró ha presentat el projecte de desplegament de la fibra òptica a Hostalric, Breda, i Riells i Viabrea

query_builder   16 desembre 2020 18:58

event_note Nota de premsa

El Govern inverteix 916.000€ per connectar amb fibra òptica de la Generalitat tres municipis de la Selva, al Baix Montseny

El conseller Puigneró ha presentat el projecte de desplegament de la fibra òptica a Hostalric, Breda, i Riells i Viabrea

  • Amb aquest projecte, la inversió acumulada del Govern a la comarca de la Selva ascendeix a 7,5 M€, dels quals 3,9M€ corresponen a diversos projectes que es desenvoluparan l’any 2021, com ara els dos del Baix Montseny 
  • El 86% dels habitants de la Selva disposaran d’accés a la xarxa de fibra òptica de la Generalitat, un cop finalitzin les obres projectades per l’any vinent
  • A més dels 3 municipis del Baix Montseny, el proper any, se’n connectaran 9 més, que amb els ja connectats sumaran un total de 19 municipis amb accés a la xarxa de fibra òptica de la Generalitat
Desplegament fibra òptica al Baix Montseny

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha presentat avui el projecte de desplegament de la fibra òptica de la Generalitat a la zona del Baix Montseny, entre les comarques del Vallès Oriental i la Selva. Concretament, Puigneró ha presentat dos trams que es desplegaran, majoritàriament, a la comarca de la Selva: Sant Celoni – Hostalric i Riells i Viabrea (C-35) - Breda.

El conseller ha explicat que aquest tram de fibra permetrà la connexió de petits nuclis de població, i també dels polígons d’aquesta zona, on hi ha una activitat industrial molt important. “La fibra òptica de la Generalitat permetrà que hi hagi més operadors, cosa que farà baixar els preus i millorarà la qualitat del servei”, ha dit. En aquest sentit, ha destacat que “la connectivitat és avui una de les polítiques socials més importants que es poden fer, perquè la fibra és determinant per a la competitivitat de les empreses i dels professionals, i també per a l’educació. És un igualador d’oportunitats”.

A la Selva, un cop finalitzades les obres d’aquests dos trams, i conjuntament amb altres trams que també es desplegaran l’any vinent, el 85,9% dels habitants disposaran d’accés a la xarxa de fibra òptica de la Generalitat aquest 2021. La comarca passa de tenir 110.714 habitants amb accés a la xarxa de fibra òptica de la Generalitat a oferir accés a 36.712 habitants nous.

Amb una inversió de 3.900.000 euros, l’any vinent s’estendran 62 quilòmetres nous de fibra òptica a la Selva, que se sumaran als 167,5 quilòmetres ja existents a la comarca, i permetran connectar un total de 12 municipis nous i 4 nuclis. D’aquesta manera, la Selva passa de tenir 7 municipis connectats (Blanes, Lloret de Mar, Maçanet de la Selva, Riudellots de la Selva, Santa Coloma de Farners, Vidreres i Vilobí d'Onyar), a tenir-ne 19 amb la incorporació de Riells i Viabrea, Breda, Hostalric, Brunyola i Sant Martí Sapresa, Anglès, la Cellera de Ter, Amer, les Planes d'Hostoles, Sant Feliu de Pallerols, Vall d'en Bas, Sils, i Riudarenes. Els nuclis nous que quedaran connectats són: Alba de Liste (Riells i Viabrea), Urbanització Sector Industrial de Sant Feliu de Buixalleu, les Mallorquines (Sils-Riudarenes) i Serramagra (Riudarenes). Les obres també connectaran 33 polígons industrials, que se sumaran als 16 que ja tenen connexió. El Govern ja va invertir 3.600.000 euros a la Selva, i amb aquest projecte, en total el Govern haurà invertit a la comarca 7.500.000 euros.

En relació amb la comarca del Vallès Oriental, amb una inversió de 330.174 euros, s’estendran 7 quilòmetres nous de fibra òptica, que se sumaran als 190 quilòmetres ja existents a la comarca, i permetran connectar el barri de l’Estació, del municipi de Gualba, i la Batllòria, de Sant Celoni.

El Govern ja va invertir 1.200.000 euros al Vallès Oriental, i va possibilitar connectar amb la xarxa de fibra òptica de la Generalitat el 85,6% de la població d’aquesta comarca i els municipis de Bigues i Riells, Caldes de Montbui, Campins, Canovelles, Cardedeu, Fogars de Montclús, les Franqueses del Vallès, Granollers, la Llagosta, Lliçà d'Amunt, Llinars del Vallès, Martorelles, Montmeló, Montornès del Vallès, Parets del Vallès, la Roca del Vallès, Sant Celoni, Sant Feliu de Codines, Sant Fost de Campsentelles, Santa Eulàlia de Ronçana, Santa Maria de Palautordera, Vallromanes, Vilanova del Vallès, Mollet del Vallès, i Sant Antoni de Vilamajor. A més de 14 polígons industrials.

Desplegament per trams de la Selva i el Vallès Oriental

Amb les obres del tram Sant Celoni – Hostalric, s’invertiran 660.348 euros, que serviran per estendre 14 quilòmetres nous de fibra òptica per connectar 10.426  habitants corresponents al municipi d’Hostalric i als nuclis de la Batllòria (Sant Celoni), l’Estació (Gualba), Alba de Liste (Riells i Viabrea) i l’urbanització Sector Industrial de Sant Feliu de Buixalleu.

En relació amb el tram Riells i Viabrea (nucli Alba de Liste) - Breda, s’estendran 3,9 quilòmetres nous de fibra òptica, amb una inversió de 255.566 euros, que servirà per connectar el municipi de Breda.

Impuls al desplegament de la fibra òptica

Les obres, previstes per al 2021, s’inclouen en l’acord de Govern del 4 d’agost per accelerar el desplegament de la xarxa de fibra òptica al territori.

Cal recordar que l’acord de Govern preveu un increment de 57 milions d’euros més d’inversió, que se sumen als 13,5 ja executats per connectar les capitals de comarca.

D’aquesta manera, el Govern destinarà fins al 2021 un total de 70 milions d’euros en l’extensió de la xarxa de fibra òptica arreu del territori amb l’objectiu de connectar tots els municipis de més de 50 habitants. En total, més de 6.000 quilòmetres de fibra que garantiran la connectivitat, l’equilibri territorial i la cohesió social a tot el país.

El projecte del Govern d'articular una xarxa de fibra òptica neutra, oberta i amb una tarifació pels serveis de connectivitat independent de la distància ha demostrat la seva efectivitat per fomentar el desplegament de xarxes finalistes per part dels operadors. Gairebé la totalitat dels municipis que disposen de xarxa de fibra òptica de la Generalitat, tenen demanda per part d’operadors privats.

El projecte d'extensió de la xarxa de fibra òptica de la Generalitat de Catalunya està cofinançat pels Fons Europeus de Desenvolupament Regional de la Unió Europea en el marc del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020.

1  

Imatges

Foto

Foto 117

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia