Interior

Conseller Sàmper:

Conseller Sàmper: "Demano a la ciutadania un darrer intent per seguir les mesures sanitàries i ser curosos"

query_builder   16 desembre 2020 13:21

event_note Nota de premsa

Conseller Sàmper: "Demano a la ciutadania un darrer intent per seguir les mesures sanitàries i ser curosos"

Foto

 

  • El conseller ha recordat que la voluntat és “mantenir l'existència del binomi salut i economia i evitar mesures més restrictives”

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper ha fet novament una crida a la ciutadania a “complir les cinc mesures estructurals” per evitar un nou confinament després d’aquesta segona onada, fent especial esment a “mantenir la distància, la higiene de mans, l’ús de la mascareta, la manca d’interacció social i la ventilació”. “Demano a la  ciutadania fer un darrer intent, ser curosos i seriosos amb les nostres decisions”, ha dit.

Sàmper ha fet aquestes declaracions dins del debat sobre la Covid al Parlament de Catalunya, on ha fet una crida a fer un compliment actiu de les mesures i on de cara al Nadal ha demanat “no posar per davant dels interessos socials els personals”. “Quan tinguem el remei i la vacuna ja celebrarem el Nadal” com sempre, després, “amb els nostres pares ja vacunats. Siguem capaços d'intentar-ho per a que el Govern no es vegi en l'obligació de tirar enrere. Ho haurem de fer si no hi ha un compromís global de tota la societat”, ha advertit.

En aquest sentit, el conseller ha informat que “les coses no van bé, tenim una RT per sobre de 1 i la tendència és a l’alça”, i ha assenyalat que “ens toca reflexionar a tots i qui més al Govern de la Generalitat, que va optar per intentar ser capaç de governar la pandèmia tenint en compte el binomi salut i societat i economia, que no és gens fàcil,  però les dades han canviat. La pandèmia és així de canviant. La responsabilitat és absolutament de tots, del Govern, dels grups parlamentaris i de la ciutadania”, ha afirmat. 

Així, Sàmper ha manifestat que “encara avui que el Govern no ha pres cap decisió, està a les nostres mans mantenir l'existència d’aquest binomi. La pervivència d’aquest binomi és terriblement difícil, si fem mesures restrictives”, ha sentenciat.

Finalment, el titular d’Interior ha recordat que des de Protecció Civil “hem fet canvis amb el tema de la ventilació, en comptes de demanar 12 litres per persona/segon n'hi ha d'haver 20 perquè la generació de l’aire sigui òptima i correcte i els centres comercials i equipaments culturals puguin obrir amb els topalls que se’ls ha posat”. 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia