Acció Exterior i Unió Europea

Entrega dels Premis Ànima

Bernat Solé reconeix "el llegat de promoció dels drets i llibertats" del bisbe Pere Casaldàliga en l'entrega dels Premis Ànima a Mollerussa

El conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència presideix l'entrega del guardó

query_builder   16 desembre 2020 19:46

event_note Nota de premsa

Bernat Solé reconeix "el llegat de promoció dels drets i llibertats" del bisbe Pere Casaldàliga en l'entrega dels Premis Ànima a Mollerussa

El conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència presideix l'entrega del guardó

El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, ha presidit aquest dimecres l’acte de lliurament del Reconeixement Ànima Ciutat de Mollerussa. La cinquena edició del guardó ha reconegut l’obra social del bisbe Pere Casaldàliga com a activista pels drets dels camperols i dels pobles indígenes del Brasil, així com la seva tasca a favor del medi ambient i de lluita contra el canvi climàtic amb la defensa de l’Amazònia.
Entrega dels Premis Ànima
El Reconeixement Ànima és una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Mollerussa i el Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran. Enguany la distinció s’atorga a l’associació Araguaia amb el bisbe Casaldàliga per la lluita a favor del medi ambient i la denúncia de la situació de l’Amazònia, així com per impulsar i inspirar moviments socials pels drets i la justícia social a l’Araguaia. Gràcies a la tasca de l’eclesiàstic, que fou el primer a denunciar públicament la situació de l’Amazònia, s’han organitzat 15 comunitats rurals recuperades als grans latifundis que exploten la regió.

El conseller Solé ha posat en valor els Premis Ànima, que ha definit com “un guardó amb vessant internacional que contribueix a fer visible la Catalunya que es projecta i està compromesa amb el món i que, alhora, reconeix les persones de l’entorn més pròxim”.

Per al conseller, els premis Ànima suposen un bon exemple de “la capacitat que tenim de canviar les coses quan ho fem units, amb convicció, amb perseverança i amb els instruments adequats”. En aquest sentit, ha assegurat que “necessitem moltes Iniciatives Solidàries i molts ajuntaments que incideixin a Etiòpia, a l’Amazònia, i a tants altres llocs on cal denunciar les vulneracions dels drets humans”. Pel que fa a l'associació guardonada, Araguaia amb el bisbe Casaldàliga, Solé n’ha remarcat la tasca i “el llegat de promoció dels drets i les llibertats”.

El conseller Solé també ha recordat que el premi s’havia de lliurar divendres passat, però l’acte es va suspendre després que es decretés dol per les quatre víctimes mortals causades per l’incendi d’una nau a Badalona. “Les vulnerabilitats i les desigualtats s’accentuen en aquests temps a tot el món, i també a casa nostra”, ha recalcat.

A l’entrega hi ha assistit la directora de l'entitat premiada, Glòria Casaldàliga, neboda del bisbe Pere Casaldàliga, a més del missioner Ángel Olaran i el president de l’ONG Centre d'Iniciatives Solidàries Ángel Olaran, Josep M. Pujol. A nivell institucional, l’acte ha comptat amb la presència del director general de Cooperació al Desenvolupament, Manel Vila, l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, el president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Rafel Panadés, i el rector de la Universitat de Lleida, Jaume Puy.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia