Ports

Imatge visita

El Govern destinarà 3,5 MEUR en dos anys a obres de recer, d'urbanització i estructurals al port de Blanes

query_builder   18 desembre 2020 14:20

event_note Nota de premsa

El Govern destinarà 3,5 MEUR en dos anys a obres de recer, d'urbanització i estructurals al port de Blanes

  • S’ha col·locat el 90% de l’escullera i el 80% dels blocs de formigó al tram del dic afectat, després es reconstruiran els 33 metres d’espatller i per acabar s’arranjarà i es pavimentarà la zona d’obres, amb una inversió de 2,4 MEUR
  • S’urbanitzarà una part de ribera i el vial del port per potenciar nous espais per als vianants i millorar la connexió del port i la ciutat, amb un pressupost de 300.000 euros
  • Es repararà la coberta de la llotja coincidint amb la veda del sector pesquer per minimitzar l’afecció en l’operativa, l’actuació té un pressupost de 800.000 euros
Imatge de la visita

El director general de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, acompanyat de l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i el director dels Serveis Territorials de Territori a Girona, Pere Saló, ha visitat aquest divendres les obres de reparació dels danys estructurals ocasionats pel temporal Gloria al port de Blanes. Gómez ha anunciat: “Dues noves actuacions d’adequació de la coberta de la llotja i d’urbanització que sumades a les obres actuals suposen una inversió de 3,5 milions d’euros en dos anys al port de Blanes”.

2,4 MEUR en reparacions del Gloria

Les obres d’emergència que s’estan duent a terme han de reforçar el dic de recer, especialment en la tercera alineació d’aquesta infraestructura, on el temporal Gloria va causar un esvoranc a l’escullera i una obertura a l’espatller de 33 metres de longitud. L’objectiu de l’actuació que està duent a terme Ports de la Generalitat és donar estabilitat a la tercera alineació del dic i seguretat a les activitats del port i a les persones. Les obres tenen un cost de 2,4 milions d’euros i es preveuen  finalitzar la primera quinzena de març.

Obres vistes des del mar

Per reparar el tram afectat del dic, s’han de col·locar 20.000 tones d’escullera, 500 blocs de formigó de 22 tones per unitat i 206 blocs de formigó de 32 tones per unitat. Joan Pere Gómez ha dit  que “les obres avancen a bon ritme, i ja hem col·locat el 90% d’escullera i el 80% de blocs de formigó”.

Pel que fa a l’evolució de les obres, l’extrem del dic o morrot ja està acabat per fer aquesta actuació s’han emprat 206 blocs de formigó de 32 tones per unitat.  

A finals de desembre, es preveu finalitzar la col·locació de blocs de formigó a la part exterior del dic. Després, es posaran 32 micropilots metàl·lics per reforçar la cimentació del dic. Un cop col·locats aquests elements metàl·lics, es construirà el tram d’espatller de 33 metres de longitud que va resultar afectat pel temporal. Les obres finalitzaran amb la pavimentació de la zona de treball i la part del moll afectada.

Doble urbanització

L’any vinent l’Administració portuària urbanitzarà la part de ribera de l’entrada del port fins a la zona d’aparcament i el vial del port que va a parar al passeig marítim, amb un pressupost previst de 300.000 euros.

Les obres consistiran en la reordenació de l’espai amb ampliació de voreres, enjardinament, pavimentació, col·locació de mobiliari urbà i nova senyalització. El director de Ports ha explicat  amb aquesta urbanització: “Volem definir nous vials per a la circulació de vehicles i nous itineraris per a vianants, millorant la mobilitat i integrant millor el port i el teixit urbà”.

Reparació de la coberta de la llotja

Amb el pas del temps, s’ha vist que l’estructura de la coberta de la llotja no ha donat el resultat previst, ja que sovint té problemes d’aïllament, esquerdes i goteres. Ports vol fer una actuació que solucioni la problemàtica i converteixi la coberta de la llotja de peix del port de Blanes en una estructura funcional.

S’han de valorar diverses solucions i prepara un projecte constructiu durant el primer trimestre de l’any, després es licitarà i s’adjudicarà. L’actuació compta amb un pressupost de 800.000 euros. Gómez ha dit que “el nostre objectiu és iniciar les obres el desembre de 2021, coincidint amb la veda del sector pesquer blanenc per interferir el mínim en l’activitat dels pescadors”.

 
18 de desembre de 2020

 

 

2  

Imatges

Imatge visita

Imatge visita 432

Obres vistes des del mar

Obres vistes des del mar 363

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 79